Bang & Olufsen siger farvel – og goddag

Oprettet 19/08/2011 – 15:06

Inden længe indstiller Bang & Olufsen produktionen af audiomasterne BeoSound 9000 og BeoSound 3200, der er blevet ikoner for dansk design. Men virksomheden er klar med en afløser – den digitale BeoSound 5 serie – der har potentiale til at blive det nye ikon inden for digital musik.
De har fundet vej til hundredvis af Hollywood-film og tusindvis af hjem verden over – og en af dem står endda på Museum of Modern Art i New York som en del af den permanente udstilling. Om et par måneder er det hele forbi: Bang & Olufsen siger farvel til ikonerne BeoSound 9000 og BeoSound 3200.
BeoSound 9000 – ideen om autovisuality
Da BeoSound 9000 blev lanceret, blev den betegnet som smuk for både øjne og ører. Ideen bag konceptet var centreret omkring “autovisuality”, hvor den basale funktionalitet var synlig. De synlige seks cd’er til uafbrudt afspilning af musik i timevis, cd-holderens hurtige og nærmest magiske bevægelse og glaslågen, der langsomt hævede sig, gjorde cd’en til noget helt naturligt og meget iøjnefaldende.
BeoSound 3200 – et moderne alternativ til stereoanlægget
I en periode på 20 år blev BeoSound 3200 opgraderet fra en kassettebåndoptager til en cd-afspiller – og blev kaldt et bjerg af musik, da harddisken kom med. Nu til dags er bjerget blevet meget højere, og lagring af 400 cd’er på en harddisk er ikke længere helt så imponerende i den moderne digitale verden. Det er også grunden til, at Bang & Olufsen har besluttet sig for at finde en afløser for dette ikon, der har tjent som et fantastisk Bang & Olufsen koncept i så mange år.
Farvel til den analoge verden
Musik og underholdning er for alvor på vej ind i den digitale verden, og det er Bang & Olufsen også – derfor er tiden inde til at sige farvel til disse to fantastiske produktkoncepter.
– BeoSound 9000 og 3200 er nogle af Bang & Olufsens mest succesrige produkter nogensinde, men tiderne ændrer sig, og et teknologibrand som Bang & Olufsen skal have mod til at genopfinde sig selv og lancere nye produkter, der signalerer fremskridt i form af teknologi, innovation og design, siger Bang & Olufsens adm. direktør, Tue Mantoni.
BeoSound 5: Hjemmets nye musikalske kommandocentral
Svaret er BeoSound 5 serien. Nu taler vi ikke længere om hundredvis af cd’er, men om tusindvis af cd’er og titusindvis af radiostationer fra hele verden. Ved udelukkende at satse på digitale produkter får Bang & Olufsen mulighed for konstant at skabe innovationer og nye funktioner via onlinesoftwareopdateringer – og derved sikre, at produkterne er topmoderne og konstant på højde med den teknologiske udvikling.
BeoSound 5 og BeoSound 5 Encore er digitalt baserede, men kan tilpasses den enkelte brugers behov, uanset hvad man er på udkig efter: en plug and play-løsning med BeoSound 5 Encore eller en komplet systemintegreret opsætning, der kan trække musik til alle hjemmets rum.
Uanset hvad man vælger, er det ikke længere et problem at finde yndlingsnummeret, som man købte for tre år siden. Radio fra hele verden lige ved hånden, fantastiske lydoplevelser og en overskuelig og intuitiv brugerflade, der er så nem, at familiens treårige kan lære at bruge den på ingen tid.
Nu er det slut med at lytte til musik på utilstrækkelige pc-højttalere. Man kan få den fulde oplevelse via et par BeoLab efter eget valg og bare læne sig tilbage og nyde musikken.
– Det nye BeoSound 5 Encore sætter nye standarder for, hvordan folk bruger musik, og viser, at Bang & Olufsen har taget et kæmpeskridt ind i den digitale musikverden, siger Tue Mantoni.
Den næste generation af musiksystemer fra Bang & Olufsen er parat til at føre faklen videre.
Stigning i efterspørgslen efter udgåede produkter
Bang & Olufsen er for øjeblikket i gang med at indsamle de sidste ordrer på disse to ikoniske produkter fra forhandlerne, og virksomheden har oplevet en stigning i efterspørgslen, siden forhandlerne blev informeret. Bang & Olufsen forventer, at kunderne stadig vil kunne finde disse produkter i Bang & Olufsen butikkerne i de næste par måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *