Brugtbiler falder i pris

Oprettet 22/08/2011 – 09:06

Priserne på brugtbiler falder – minibilerne falder mest
Brugtbiler er en eftertragtet vare i Danmark for tiden. Alligevel er priserne faldet med tæt på fire procent gennem de seneste tre måneder, viser en opgørelse som BilBasen har lavet. Der er især to årsager til, at brugte biler falder i pris.
”Der er solgt et stort antal nye biler i årets første syv måneder, og det har sendt et stort antal byttebiler ud på markedet. Samtidig bliver brugtbilerne presset af de faldende priser på nye biler,” forklarer Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen.
Minier på vej ned i pris
Siden 2007 har mindre og brændstofbesparende biler såsom Peugeot 206 og Suzuki Alto været særdeles eftertragtede. Det er de fortsat, men priserne på de brugte minibiler er overraskende faldet mest, helt op til fem procent. Det har en simpel forklaring.
”Der er hård priskonkurrence i klassen for nye biler under 100.000 kroner, og en lang række modeller er gennem det seneste års tid faldet betragteligt i pris. De prisfald slår igennem på brugtbilmarkedet nu, og derfor falder de populære minibiler,” siger Morten Heuing.
Mange prisnedsættelser
BilBasen følger markedet tæt, og noterer hvor mange biler, der bliver sat ned i pris hver 14. dag. Gennem hele 2010 og indtil maj 2011 blev der kun sat omkring 1.700 brugtbiler ned i pris hver 14. dag. Nu er tallet fordoblet, så forhandlerne sænker prisen på godt 3.400 biler hver 14. dag.
”Forhandlerne følger markedet nøje, og retter meget hurtigt priserne, så de biler, der står til salg i deres udstilling matcher markedspriserne, og derfor ser vi mange prisnedsættelser for tiden,” siger Morten Heuing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *