Brugte julegaver hitter – også via mobilen

Oprettet 02/01/2013 – 11:59

Danskerne er vilde med at købe brugte spillekonsoller, designermøbler og smykker. Og gerne via mobiltelefonen.
Det viser en opgørelse fra DBA, der i år har noteret stor vækst i antallet af søgninger fra mobilen. Det er især nogle bestemte varekategorier, der hitter hos danskerne.
Topscoreren er accessories – smykker, ure og armbånd – der er steget med 400 procent sammenlignet med sidste år. På andenpladsen finder vi legetøj og spil, der er steget 300 procent, og på tredjepladsen ligger designermøbler med en vækst på 260 procent.
– Det er usædvanligt store stigninger, vi ser på den mobile handel på nettet lige op til jul i år. Jeg tror, det skal ses i lyset af, at flere og flere danskere ønsker at handle på nettet hvor som helst og når som helst, og så er det blevet acceptabelt, og endda trendy, at købe brugte varer i julegave, siger Simon Karsø, Senior Communications Manager, DBA og eBay Danmark.
Cirka 37 procent af den samlede trafik på DBA’s hjemmeside kommer fra danskere, der bruger avisens mobilapp, og tallet er stigende.
Simon Karsø peger på, at der også er en »magelighedsfaktor«, der gør sig gældende, når danskerne i stigende grad betjener sig af mobiltelefonen til at handle på nettet.
– Den enorme stigning indikerer, at flere og flere danskerne handler på nettet fra mobilen. Det er nemt og hurtigt, og så kan man klare julegaveindkøbene over en café latte samtidig med, at man sparer penge, frem for at være en del af julegaveræset, siger Simon Karsø.
Tal fra Foreningen for Dansk Internet Handel viser samstemmende, at julen 2012 har været et gyldent år for internethandlen. I december spurgte man medlemsbutikkerne om deres oplevelse af julehandlen. Tre af ti butikker svarede, at de havde haft en fremgang på over 50 procent i forhold til julehandlen sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *