CLICK – 3rd new media art festival 8-16 maj 2013

Oprettet 25/04/2013 – 09:59

Internationalt line-up i særklasse til årets CLICK Festival
Laurie Anderson, Squarepusher, R. Stevie Moore, Alva Noto og Beytone er blot nogle af topnavnene på musiksiden, når CLICK Festival for tredje år i træk inviterer på et tætpakket program med koncert events, talks, udstillinger og workshops inden for scenen af ny mediekunst.
Kulturværftet og den gamle fabrikshal Hal 14 i Helsingør danner rammen til en festival for ny mediekunst, hvor man også kan glæde sig til værker fra internationale sværvægtere som schweiziske Zimoun, svenske Jonas Lund, Aaron Koblin (US) og kunstnerkollektivet FAT Labs, der bl.a. har bidraget til Museum of Modern Arts permanente udstilling. På den danske side vil der være bidrag fra Kobe, Jacob Toft Pedersen, Sune TB Nielsen og duoen Kleis & Rønsholdt.
Under CLICK festival vil der over tre omgange blive afholdt koncert events arrangeret i samarbejde med bl.a. Lars Top Galia´s ArtFREQ, Mayhem, Escho, Posh Isolation, Yoyo Oyoy, Strøm og Wundergrund festival. Her vil det være muligt at opleve et skarpt alternativt line-up, der i den grad adskiller sig fra normalen. Blandt andre gæster den amerikanske performance kunstner Laurie Anderson festivalen. Man kan opleve electronica-geniet Squarepushers ekstraordinære show Ufabulum samt D.I.Y. -legenden R. Stevie Moore tæt fulgt af de tyske herre Alva Noto og Beytone med deres ultra minimale Diamond Version-show. Oplev også det psykedeliske enmandstrip Gaslamp Killer, de okkulte støjmestre Demdike Stare, techno og støj-guru Mika Vainio samt de italienske Voices From The Lake.
DO IT TOGETHER
Med fokus på ny mediekunst repræsenterer CLICK Festivalen en forholdsvis smal scene, der endnu ikke har rodfæstet sig som en del af mainstream-kulturen. Til trods for dette er indholdet langt fra utilgængeligt. Her udforskes oplevelses- og udviklingspotentialet i krydsfeltet mellem forskning, videnskab og teknologi ud fra en kunstnerisk vinkel. En vinkel, der med ideologisk udgangspunkt i open source og hacking-filosofi gør kunsten til en aktiv og levende legeplads. Årets tema D.I.T. (Do It Together) tager udgangspunkt i en retning inden for ny mediekunst, der i forlængelse af den efterhånden velkendte D.I.Y.-kultur (Do It Yourself) sætter fokus på åbenhed, videndeling og tværkunstnerisk samarbejde. Her er det åbne netværk, den frie information og det kollektive projekt drivkraften bag eksperimenterende kunst, hvor proces sidestilles med resultat.
EN HAL MED PLADS TIL LEVENDE KUNST
Placeret klods op af Kulturværftet finder man den nyligt nedlagte Siemens fabrik. En helt fantastisk bygning, som i år vil blive brugt som udstillingsareal for kunsten under CLICK. Her fusioneres video, visuals, lyd, drone-teknologi, interaktion og arkitektur i kollaborative kunstværker og enkeltstående installationer, der på forskelligvis relaterer sig til temaet. Her præsenteres et markant udvalg af enestående værker fra internationale sværvægtere som schweiziske Zimoun, svenske Jonas Lund og Goto80, Italienske Iocoso, samt Kyle Mcdonald (US), Casey Reas (US), Aaron Koblin (US) og kunstnerkollektivet FAT Labs, der bl.a. har bidraget til Museum of Modern Arts permanente udstilling. På den danske side vil der være bidrag fra Kobe, Jacob Toft Pedersen, Sune TB Nielsen og duoen Kleis & Rønsholdt.
INSPIRERENDE FORTÆLLINGER
Det vil i løbet af festivalen være muligt at få stimuleret intellektet med en længere række foredrag, der vil køre løbende i festivalens dagtimer. Her vil man bl.a. kunne opleve journalisten Jon Lackman fra WIRED Magazine og Lazar Kunstman fra Les UX fortælle om Urban eXperiment, en gruppe anonyme franskmænd, som igennem de sidste 20 år har hacket det parisiske kloak- og undergrundsystem med henblik på ulovlig restauration af bevaringsværdig arkitektur og kunst. Oplev ligeledes Marc Garret fra Londons Furtherfield Gallery gå i dybden med D.I.T.-kulturen, dens oprindelse og potentiale samt danske Sub Orbitals, der fortæller om deres arbejde med deres D.I.T.-orienterede rumprojekt. Der er langt flere nedslag på programmet, som alt sammen ligger tilgængeligt på festivalens website.
PUBLIKUMS INTERAKTION
For de nysgerrige vil der være yderligere mulighed for at kaste sig ud i nye opdagelser med et udvalg af forskellige workshops, der forener teknologi, videnskab og kunst. Her vil det være muligt at udvikle alternative computerspil i samarbejde med Copenhagen Game Collective, mens det danske hackerspace Labitat lægger op til leg med robot-teknologi og 3D-print. Foruden disse og andre åbne workshops, kører der bag facaden projekter i samarbejde med lokale og udenlandske gæster, hvor der udvikles indhold med henblik på festivalen i 2014. Her samarbejdes der bl.a. med den anerkendte koreograf Tina Tapgaard og mediekunstner Ole Kristensen fra Recoil Performance Group samt børneteatret Grænseløs og det New York-baserede performance-galleri 3LD.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *