’Jeg vil leve’ – otte kræftoverlevere fortæller

Alle nye kræftpatienter får fremover DVD-filmen ’Jeg vil leve’ fra Kræftens Bekæmpelse. I filmen fortæller otte danskere om deres kamp mod kræften. Filmen skal tænde et håb midt i det mørke, der ofte følger med en kræftdiagnose.
- Før sagde jeg, at den dag jeg fik kræft, var den værste dag i mit liv. I dag vil jeg sige, at det er den vigtigste dag i mit liv.
Sådan siger chefredaktør Erik Rasmussen i filmen ’Jeg vil leve’. Erik Rasmussen fik halskræft i 1999, og han er en af de otte danskere, som i filmen fortæller om at vinde over en meget alvorlig kræftdiagnose.
Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary har lavet forordet til filmen 'Jeg vil leve'.
* Se forordet her
Forskellige kræftdiagnoser
De otte medvirkende i filmen har haft forskellige kræftdiagnoser og forskellige udgangspunkter for at kæmpe. Fælles for dem er, at de aldrig mistede håbet. De ville leve.
Filmen er produceret af Koncern TV & Filmproduktion for Kræftens Bekæmpelse og bliver fra i dag delt gratis ud til alle nye kræftpatienter.
- Vi vil gerne give folk et lille håb midt i den svære situation, de står i som nye kræftpatienter. Vi ved, at det er meget overvældende at få diagnosen, og den første tid er meget kaotisk og angstfyldt. Derfor har vi fået sygehusene til at give patienterne filmen med hjem, så de – gennem folk der har været i samme situation, som de selv står i nu – kan forsøge at holde fast i, at der forhåbentlig er en vej tilbage til livet, siger Charlotte Piester, som er projektchef i Kræftens Bekæmpelse.
Kom tættere sammen under sygdommen
Den 41-årige servicemontør, Johan Frandsen, fortæller i filmen om, hvordan han og hans kone kom tættere på hinanden under sygdommen.
- Jeg ville gerne gøre nogle ting. Jeg vil gerne have en bil, jeg vil gerne dykke, jeg vil gerne rejse. ’OK’, sagde min kone. ’Så synes jeg, du skal gøre det. Du kan jo starte med at gå ud og købe en bil.’ Det var sådan nogle ting, vi begyndte at tale om – hvad vi gerne ville. At give os tid til hinanden, siger Johan Frandsen i filmen.
Forord af Kronprinsesse Mary
Filmen har forord af Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary. I forordet siger Kronprinsessen blandt andet:
- Uanset hvilken type kræft, der har ramt Dem og Deres familie, kan disse fortællinger forhåbentlig vise, at De ikke er alene i Deres kamp for at genvinde livet. Måske kan De finde inspiration til, hvad De kan gøre og finde ud af, hvor De kan få hjælp.
Hjælp fra Kræftens Bekæmpelse
Den færdige film indeholder også et kort afsnit om de tilbud, Kræftens Bekæmpelse har til kræftpatienter om støtte, råd og vejledning. Det drejer sig primært om den professionelle rådgivningstelefon, Kræftlinjen og om Kræftens Bekæmpelses rådgivninger over hele landet.
Kræftens Bekæmpelse har indtil videre afsat penge til at trykke oplag, der vil kunne sikre, at DVD’en bliver givet til alle interesserede kræftpatienter frem til udgangen af 2010.

Oprentlig dato: 

2008-11-04 18:23:54 +0200