200.000 kr. til idræt i Svendborg Kommune

På egen hjemmebane fik Svendborg Kommune i dag overrakt de 200.000 kr., der er den kontante belønning til den nykårede 'Årets idrætskommune 2008'.
Direkte på DR-tv i bedste sendetid modtog Svendborg Kommune for nylig DIF's pris som 'Årets idrætskommune 2008'. Det skete ved gallashowet 'Sport 2008' i Herning.
På Vester Skerninge Skole, der er en af kommunens idrætsskoler, overrakte DIF's næstformand Preben Staun i dag prisens 200.000 kr. til Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann.
Kommunen har besluttet at pengene skal gå til idræt i byens rum, til senioridræt, sommerferieaktiviteter og idræt for psykisk syge samt uddannelse af pædagoger og lærere i Svendborg Projektet.
"Jeg er både glad og stolt over at Svendborg Kommune modtager prisen 'Årets Idrætskommune 2008'. Vi har selv stor opmærksomhed på idrætten i kommunen i alle de sammenhænge, hvor det er muligt. Derfor har vi også i samråd med idrætslivet i Svendborg forsøgt at lade de 200.000 kr. komme så mange forskellige projekter til gode," siger Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune.
Ved overrækkelsen sagde DIF's næstformand Preben Staun bl.a.:
"Svendborg Kommune har været i hård kamp med en række andre kvalificerede kommuner i kapløbet om prisen. Men Svendborg har nogle helt særlige kvaliteter og fyrtårnsprojekter, som dommerkomiteen vægtede højere end hos de øvrige indstillede kommuner. Og så hæftede vi os også ved, at indsatsen og bestræbelserne er dybt forankret hos en række forskellige aktører og institutioner i Svendborg. De mange involverede gør, at overliggeren bliver løftet højere i Svendborg."
Kort om Årets idrætskommune 2008
Det var flere opsigtsvækkende initiativer og projekter, som gjorde at Svendborg hjemførte DIF's pris som Årets idrætskommune 2008. Svendborg er rollemodel for andre kommuner i forhold til at give unge idrætstalenter mulighed for at kombinere idræt og uddannelse i hverdagen. Og i Svendborg Projektet, der er det største af sin art i verden, undersøges effekten af den øgede idrætsundervisning på de nystartede idrætsskoler i Svendborg med deltagelse af 1.500 børn. Svendborg er også gode til at lave tilbud til seniorer og andre særlige målgrupper. Og med Svendborghallerne bliver der skabt et meget stort anlæg med optimale rammer for udøvere af både eliteidræt og breddeidræt.
Det er tredje år i træk, at DIF uddeler prisen "Årets idrætskommune". I 2006 gik prisen til Fredericia Kommune, mens Ballerup Kommune blev Årets idrætskommune 2007.

Oprentlig dato: 

2009-01-27 14:46:09 +0200