Børnekulturdage i Nordkraft

Torsdag den 22. oktober 2009 er Nordkraft i Aalborg fyldt med 1.000 glade skolebørn fra 0. – 7. klasse, som for første gang oplever Aalborgs nye kraftcenter som ”et børnekulturhus”.
Skråen har åbnet dørene for skolekoncerter og Biffen kører børnefilm i alle salene.
Alle børnene oplever både en skolekoncert og en film. Til begge dele har alle eleverne fået noget pædagogisk materiale, så de er velforberedte til dagen. Såvel skolekoncerter som filmene er tilpasset eleverne i henholdsvis 0. – 3. klasse og 4. – 7. Klasse.
I forbindelse med børnekulturdagene optræder slagstøjstrioen Drums Across og Latin Dance Band, der spiller salsamusik med danske tekster.
Læs mere om Drums Across
Læs mere om Latin Dance Band
Program
Kl. 9.45 – 10.30 Drums Across
Kl. 10.45 – 11.30 Latin Dance Band
Kl. 11.45 – 12.30 Drums Across
Kl. 12.45 – 13.30 Latin Dance Band
For de yngste elever vises filmene Lauges Kat, Tilbage Til Byen, Gadens Hjul, Louise og Papaya – Min Usynlige Veninde, samt Ørla Frøsnapper, Bertram og Hunden Pølse. For de lidt ældre vises filmene Bror, Min Bror, Dykkerdrengen og Pigen Som Holdt Op Med At lyve.
Filmene starter kl. 9.00 og vil løbende blive vist hele formiddagen.
Tilbuddet er kommet i stand ved et samarbejde mellem Levende Musik i Skolen og Skole- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune. Levende Musik i Skolen administrerer ordningen Musik i Tide. Ordningen er en abonnementsordning mellem kommuner, skoler og Levende Musik i Skolen, der sikrer, at skolerne får en række koncerter af høj kvalitet med nogle af landets bedste musikere. Musik i Tide koncerterne er uforglemmelige musikalske oplevelser, inspiration og ny læring til skolebørn. Over 30.000 elever er tilmeldt ordningen i Region Nordjylland.