Hackeropskrift på YouTube

Antallet af phishing- og pharming angreb er tredoblet siden 2004. Det er den største trussel mod sikkerheden i netbanker verden over og fænomenet koster hvert år milliarder af dollars. Og opskriften – den ligger på YouTube
En undersøgelse foretaget af det amerikanske analyseinstitut Gartner, viser at antallet af phishing-angreb mod netbanker er tredoblet siden 2004 og kostede i 2007 netbankbrugere verden over 3 milliarder dollars. Det gennemsnitlige tab pr. angreb steg på samme tid fra 250 dollars i 2004 til 1300 dollars i 2007.
Så nemt er det
- Udviklingen skyldes blandt andet, at hackere enkelt kan dele deres opskrifter på phishing og pharming på YouTube. I videoerne viser hackeren typisk, hvor man skal hente det nødvendige software og understøtter med et phishing-angreb på en hjemmeside som illustration af fremgangsmåden. For hackeren giver det anerkendelse i hacker-miljøet, men forbryderne kan komme fra alle mulige kanter, forklarer David Hald, der er direktør for softwarevirksomheden SMS Passcode.
Pharming øger antallet af angreb
Når antallet af angreb på banker er steget, så skyldes det også andre typer af angreb, kaldet pharming . Her omdirigerer hackeren brugernes browsere automatisk, når de logger sig på banken til en falsk kopi af bankens hjemmeside. På den måde er det ikke længere kun slåfejl eller uægte links som fører brugerne i forbrydernes net.
Med opskrifterne på YouTube er phishing og pharming blevet nemt at gennemføre for de fleste og chancerne for at blive taget er minimale, da angrebene ikke kræver nogen bestemt geografisk placering. Det betyder, at forbryderne kan sprede sig globalt og gør opklaringsarbejdet stort set umuligt for politiet, fortsætter David Hald.
Bankerne kigger på ny sikkerhedsløsning
Af samme grund kigger bankerne i øjeblikket på ny sikkerhedsløsning til netbankerne i samarbejde med PBS. Bankerne har besluttet sig for at antallet af angreb mod de danske netbanker nu har nået et niveau, hvor sikkerheden kræver en opdatering. Det er endnu ukendt hvor mange phishing og pharming angreb, der rammer danske netbankbrugere om året. Men hvis man skal tro den internationale undersøgelse, så koster den manglende beskyttelse mod phishing og pharming hvert år de danske banker mange millioner kroner, og det er begyndt at gøre ondt på dem, fortæller David Hald.
Link til YouTube video: http://www.youtube.com/watch?v=PJiPhK_eZ1w
Link til undersøgelse: http://www.gartner.com/
Rapport: ” Phishing Attacks Escalate, Morph and Cause Considerable Damage”
http://www.smspasscode.com