Hellere skattelettelser end en bred aftale

”Sløjt og forkølet, som influenza i januar. Det er virkelig sølle, hvad venstrefløjen byder ind med. Når ambitionerne er så lave og berøringsangsten så stor hos S og SF, bør regeringen se i øjnene, at en bred skatteaftale bliver en dårlig aftale.”
Det siger Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance, i forbindelse med, at Socialdemokratiet og SF har fremlagt et fælles udspil til en skattereform, som ikke sænker skatterne, som ikke øger væksten, men blot flytter rundt på kasserne.
”Familierne skal have markant flere penge ind på kontoen. Skattetrykket skal sænkes i nedgangstider, så vi kan holde hjulene i gang. Den opgave tager S og SF slet ikke hul på,” siger Anders Samuelsen.
Liberal Alliance går til forhandlingerne om en skattereform med et klart mål om at få top- og mellemskatten helt væk.
”S og SF forplumrer optakten til en skattereform. Sagen er ret enkel: Er skatten for høj. Ja. Skal skatten ned. Ja. Hvis man kan svare ja til de to spørgsmål, så behøver man ikke gøre det mere kompliceret,” siger Anders Samuelsen.
Han advarer imod at forsøge at gøre en skattereform til en omfordelingsreform.
”Man behøver ikke at bekymre sig, fordi topskatteydere får en større skattelettelse. Det væsentlige er, at vi sætter gang i hjulene og væksten opad. Det er kun gennem øget vækst, at vi kan sikre velfærden i fremtiden,” siger Anders Samuelsen.
Venstrefløjens model øger hverken arbejdsudbud eller den økonomiske vækst, mener Anders Samuelsen
”Den største effekt i dette forslag bliver flere ansatte bliver på skattekontorerne. Nedslående,” siger Anders Samuelsen

Oprentlig dato: 

2009-01-29 15:56:00 +0200