Ny advarsel mod kosttilskuddet Fortodol

Fødevarestyrelsen har i dag fået oplysninger om, at kosttilskuddet Fortodol tidligere har været importeret af virksomheden Bioforce Danmark A/S. Denne import er efter oplysninger fra Bioforce Danmark A/S ophørt for et år siden. Fødevarestyrelsen har anmodet Bioforce Danmark A/S om at kontakte de forhandlere, som har købt Fortodol, for at sikre, at også disse forhandler trække produkterne tilbage fra markedet.
Fødevarestyrelsen vil gentage advarslen til forbrugerne om ikke at indtage Fortodol, indtil det er afklaret om produktet er sikkert. Advarslen gælder således også køb hos Bioforce og deres forhandlere.
Som Fødevarestyrelsen tidligere har oplyst i en pressemeddelelse har partier af kosttilskuddet Fortodol, som er solgt i Sverige, vist sig at indeholde lægemiddelstoffet nimesulid, der anvendes til behandling af smerter. Det svenske lægemiddeltilsyn mistænker Fortodol for at være årsag til dødsfald i Sverige og Norge på grund af leversvigt.
Fødevarestyrelsen har i går modtaget en såkaldt ’rapid-alert’ fra Sverige om tilbagekaldelsen af produktet Fortodol på det svenske marked. Fødevarestyrelsen har straks i går efter modtagelsen af denne rapid-alert anmodet importøren Anjo A/S om at sikre tilbagetrækningen af Fortodol fra det danske marked. Anjo A/S har taget initiativ til at få importerede partier analyseret for eventuelt indhold af nimesulid.
Forbrugerne opfordres til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller til at kassere det. Fortodol købt i Sverige eller på udenlandske hjemmesider bør kasseres.
Har du taget kosttilskuddet Fortodol og oplever du bivirkninger skal du straks opsøge egen læge for at få kontrolleret din leverfunktion. De svenske lægemiddelmyndigheder har på deres hjemmeside henvist til følgende mulige bivirkninger af nimesulid: dårlig appetit, kvalme, opkastning, ondt i maven, træthed, mørk urin og gul farvet hud.

Oprentlig dato: 

2009-02-27 19:14:41 +0200