S60 5th Edition bringer nye avancerede multimedia og

internetoplevelser til enheder med brugergrænseflader til trykfølsomme skærme og sensorteknologier
S60 5. version SDK og værktøjer tilgængelige for softwareudviklere
Espoo, Finland - I dag introduceres femte version af S60, som er den nyeste version af verdens førende åbne smartphone platform, S60 på Symbian OS. S60 5th Edition indeholder den mest avancerede række af features som giver nye innovationer og nye oplevelser til brugeren, der ønsker at udnytte smartphone produkterne fuldt ud.
Med S60 5th Edition er brugergrænsefladen udvidet med touch og fuld understøttelse af taktil feedback. Den forbedrede understøttelse af skærmopløsningen og en indstilling til bredformat underbygger yderligere touch UI og skaber en fængende visuel oplevelse. Samtidig er det også første gang, at platformen giver en mulighed for brug af avanceret sensorteknologi. Det giver brugerne af S60-enheder mulighed for at skabe innovative nye enhedskoncepter til langt flere brugersegmenter samtidig med at den eksisterende software platforms mange muligheder bliver beskyttet. Den første enhed baseret på S60 5th, er den nye Nokia 5800 XpressMusic, som blev lanceret i dag og er designet til musikelskere.
S60 software forbliver førende inden for understøttelse af internetteknologier og inkluderer Web Browser for S60, der understøtter søgning i computerkvalitet med Adobe Flash Lite 3. Med trykfølsomme produkter og S60 5th Edition bliver søgning på internettet mere bekvemt, idet man kan scrolle på hjemmesiderne og interagere direkte med netindholdet ved at røre skærmen med en finger eller ved at bruge taster eller tastepen. Systemet har nu flere muligheder og brugeroplevelsen er yderligere forbedret med trykfølsomoptimerede værktøjslinjer og nem adgang til browser og applikationsmuligheder til internet.
Sensorerne gør brugen af S60 nøgleapplikationer meget intuitiv og smart. For eksempel kan telefonen gøres stille, når den ringer, ved at vende bagsiden opad. Sensorrammen i S60 5th Edition giver nem integration af en lang række sensorer i salgsenheder og gør enhederne og udviklerne i stand til at udnytte sensorernes data og på baggrund af dem, skabe nye spændende, og intuitive applikationer og features.
S60 5th Editions nye features fortsætter med at tilbyde en komplet løsning til multimedieoplevelser. Nye billede - og videoredigeringer i S60 5th Edition gør det enkelt at tage og redigere billeder og videoer på enheden, før man deler dem med andre. Brugerne kan for eksempel reducere røde øjne, beskære billedets highlights, justere billedkvaliteten eller tilføje tekst og grafik til billedet. Med videoredigeringen kan brugerne hurtigt klippe i videoen, sætte videoer sammen og lægge lyd på direkte fra enheden. Understøttelsen af store og højtopløselige skærme gør det muligt for forbrugerne bedre at nyde multimedia features i bred format.
S60 5th Editions nye features og tilføjede funktionalitet forbedrer i den grad produkterne til at give forbrugerne fantastiske multimedie- og internetoplevelser. Intuitiv sensorteknologi, interaktivitet via touch, og taktil feedback skaber fornøjelse og glæde for brugerne og innovationsmuligheder for udviklere og udbydere af internetindhold, der ikke er set før, siger Lee Williams, Senior Vice President, S60 Software, Nokia. Med denne lancering vil vi se producenter skabe og udvide deres portefølje af produkter med nye typer af enheder, der i højere grad imødekommer forbrugernes behov.
Implementeringen af S60 Web Runtime i S605th Edition tilføjer understøttelse af S60 Platformens Services, og skaber dermed grundlag for at skabe personlige og indholdsvidende Web widgets. Platform Services giver disse former for standardsbaserede netapplikationer adgang til utallige applikationer og features på S60 platformen, såsom kalender, kontakter, GPS, beskeder, lyd og video. Widgets kan også sætte information fra nettet sammen med udvalgt information fra brugernes mobile enhed. Disse Platform Services er nemt tilgængelig for udviklere af netindhold og udbydere af tjenester via de nye udvidelser af JavaScript og Adobe Flash Actionscript. Alle disse muligheder giver fortsat brugeren den størst mulige kontrol over sikkerhed og deres egne private data.
For at gøre det nemmere at introducere ny innovation udvider S60 5th Edition også dens understøttelse af open source teknologier gennem integreret understøttelse af Open C++. Denne understøttelse bringer Standard Template Library og andre populære platformsuafhængige C++ biblioteker over på S60 platformen og øger derved udbudet af Open C. Sammen vil Open C og Open C++ skabe muligheden for at udviklere kan udnytte eksisterende færdigheder og koder fra andre platforme i deres S60-udviklingsprojekter, inklusiv open source komponenter som i dag kører på Linux eller andre åbne platforme.
De alsidige udviklingsmuligheder som S60 5th edition tilbyder, giver udviklerne mulighed for at skrive applikationer på en lang række sprog, som de allerede kender, siger Tom Libretto, Vice President, Forum Nokia. "Den genkendelighed og det at være i stand til at give udviklerne de redskaber og teknologier, som bedst passer til deres behov, vil skabe grobund for yderligere innovation af nye applikationer og tjenester, ikke kun for S60 5th edition men også for S60 3rd Edition Feature Packs 1 og 2."
Udviklerne opfordres til at udvikle funktionaliteten af touch UI i applikationsdesign, for at få den fulde brugerfordel af trykfølsomheden i deres løsninger og skabe den bedst mulige brugeroplevelse. Fra i dag vil S60 5th Edition SDK og værktøjerne kunne downloades via Forum Nokia.
"S60 5th Edition SDK præsenterer en spændende mulighed for udvikling af mobileapplikationer," siger Erik Abair, senior vice president i engineering og medstifter af Kyte. "Udviklingen ved hjælp af denne nye platform vil avancere touch-teknologien og skabe større fleksibilitet til at udvikle nye brugergrænseflader til vores mobilapplikation, Kyte Mobile Producer, og forbedre den overordnede brugeroplevelser for forbrugerne."
"Gennem årene har SHAPE Services observeret en forbløffende udvikling i Nokia mobilplatforme og udviklingsmiljøer der er blevet revolutioneret yderligere i den seneste Symbian S60 5th Edition SDK," siger Igor Berezovsky, CEO, SHAPE Services GmbH. "Det er fantastisk at se, at Nokia har formået at bibeholde den originale sjæl fra S60 platformen, samtidig med at den fortsat skaber forenelighed med tidligere versioner af S60. Dette giver mulighed for hurtig og nem åbning af Shape Services'''''''' IM+ All-In-One Instant messenger på den nye Nokia 5800 XpressMusic."
Det globale marked for smartphones er voksende. Næsten 180 millioner S60 enheder er allerede samlet og sendt med S60 licenser i slutningen af juni 2008. Mere end en tredjedel af disse er fuldt net-egnede S60 3rd Edition enheder.
Note til journalisterne:
Der vil være en live audiocast i dag kl. 20:00 Helsinki time (+1 CET), som kan følges fra Nokias hjemmside www.nokia.com/press. Du er også meget velkommen til at stille spørgsmål, mens du lytter til audiocastet.
Om Serie 60
Serie 60 platformen, som er bygget på Symbian OS, er den førende smartphoneplatform i verden. Fleksibiliteten ved Serie 60 platformen giver mulighed for et varierende hardwaredesign og software konfigurationer. Dette demonstreres gennem flere Serie 60-baserede telefoner, som allerede udbydes på markedet. Gennem sin prisbelønnede brugergrænseflade, udvidet support til mobile services og innovationspotentialet for partnerløsninger, giver Serie 60 platformen en åben og skalerbar forretningsmulighed til mobile operatører og tredjeparts udviklere.
www.series60.com tilbyder opdateret og unik information om Serie 60 platformen, terminaler, sammenslutninger, inklusiv de seneste nyheder. Sitet er også tilgængelig i XHTML-format til mobil adgang.

Oprentlig dato: 

2008-10-03 01:03:22 +0200