Bonnichsen skal ud af skærsilden

SF’s retsordfører Karina Lorentzen vil have justitsministeren i samråd om den tidligere PET-chef
Retsordfører Karina Lorentzen”Det er en helt urimelig behandling, Hans Jørgen Bonnichsen er blevet udsat for i den seneste tid – både fra Dansk Folkeparti og fra landets justitsminister, og nu må det stoppe”, siger SF’s retsordfører, Karina Lorentzen, som kræver, at Brian Mikkelsen forklarer sin slet skjulte kritik på et åbent samråd. Ministeren indskærpede i sidste uge i et svar til folketingets retsudvalg tavshedspligten for tidligere ansatte i Politiets Efterretningstjeneste, en indskærpelse der af flere eksperter er blevet set som et slet skjult forsøg på at skræmme den tidligere PET-chef til at holde mund.
”Hvis justitsministeren mener, at Bonnichsen har overtrådt sin tavshedspligt ved at udtale sig i tunesersagen, så må ministeren tone rent flag og bede politiet sigte Bonnichsen for det. På den måde ville vi én gang for alle få afklaret grænserne for ytringsfriheden for tidligere ansatte i efterretningstjenesterne”, siger Karina Lorentzen, som ønsker at få opklaret netop de grænser på et samråd med justitsministeren.
”Ministeren er stærkt i gang med at hjælpe Dansk Folkeparti med at begå karaktermord på en mand, som har brugt sit liv på at tjene Danmark og beskytte os mod trusler, og dette er måden, man behandler ham på – jeg synes, det er skammeligt, og derfor skal vi have klarhed over sagen”, siger Karina Lorentzen.

Oprentlig dato: 

2008-12-02 13:27:42 +0200