Bøsserne kommer

"Man får ikke en regnbue i hovedet hver dag" er en ny dokumentarisk radiodramaserie om bøssebevægelsen i Danmark.

Laus Høybye spiller hovedrollen som den 23-årige Tobias, der under Copenhagen Pride bliver udsat for en hate-crime. En begivenhed, som bliver startskuddet til et møde med nogle af frontkæmperne i den danske bøssebevægelse gennem de seneste 40 år. Tobias møder først Finn, som var med til at starte ”Bøssernes Befrielsesfront”. Finn var en af de 11 mænd, som dansede på Rådhuspladsen i 1971 i det, der nu er blevet den kæmpestore event Copenhagen Pride med op mod 50.000 deltagere hvert år.

Serien er primært fiktion, men scenerne med skuespillere er flettet med virkelige klip fra DR’s arkiv. Blandt andet et klip fra et program i 70’erne, hvor en ung mand ringer ind til et radioprogram og siger, at de homoseksuelle burde sænkes ned i kogende vand.

”Man får ikke en regnbue i hovedet hver dag” fortæller et vigtigt, men ikke særligt beskrevet kapitel i danmarkshistorien. Den viser, hvordan samfundets syn på bøsser har flyttet sig markant gennem de sidste 40 år – blandt andet takket være ”Bøssernes Befrielsesfront””, mener seriens producent Thomas Hedemann.

Fortælling om at blive sig selv
”For mig at se er ”Man får ikke en regnbue i hovedet hver dag” en fortælling om at blive sig selv”, mener seriens forfatter Tomas Lagermand Lundme. ”En slags dannelsesrejse ud af skabet, hvor hovedpersonen Tobias møder og spejler sig i dem, der har kæmpet for, at man i 2011 ikke har så lang vej igen. En hyldest til alle dem, der turde gøre en forskel. For nogle med store personlige konsekvenser. Men selvom vi skriver 2011, er der stadig mange kampe for homoseksuelle, der mangler at blive vundet. Man er stadig ikke som de andre, fordi man ikke tør vedkende sig, hvem man selv er, hvis man ikke er på mand/kvinde/to børn/carport-idealet.”

Udover Laus Høybye medvirker blandt andre skuespillerne Baard Owe, Anders Hove og Sebastian Jessen.

Seriens første afsnit har premiere på P1 torsdag den 6. oktober klokken 21.03. ”Man får ikke en regnbue i hovedet hver dag” kan også podcastes på dr.dk/radiodrama