Danskerne finder ro og velvære på sydsvenske badehoteller

Danskerne finder ro og velvære på sydsvenske badehoteller

Den svenske sensommer er skøn, ikke mindst i år, hvor solen i Skandinavien først nu skinner på os. Men det er ikke kun den svenske sensommer, der trækker i danskerne. De sydsvenske badehoteller oplever en stigende interesse fra danske gæster.

Danskerne bliver mere og mere begejstrede for at indlogere sig på hyggelige badehoteller i Sydsverige. Vi søger ro, velvære, gourmet-mad, den karakteristiske svenske stil, - og muligheden for at komme på et afslappende ’retreat’ så tæt på, som det er tilfældet med Sydsverige. Mange af de sydsvenske badehoteller går langt tilbage i tid, så historiens vingesus kan fornemmes på mange af dem.

Christian Wilander, ejer og managing director på Hotell Gässlingen, siger:

”Vi er meget glade for vores danske gæster og ser en fin udvikling i antallet, der har besøgt os de seneste år. Mange udtaler, at de synes, Hotell Gässlingen er en uudforsket perle, som de slet ikke kendte. De bliver positivt overrasket over oplevelsen, de får her, med virkelig god mad og nærheden til strand og hav. Sommer og sensommer er særligt efterspurgt, men vi har danske gæster hele året rundt”.

Det er ikke kun Christian Wilander, der oplever en stigende interesse fra danskerne. Også fx Ystad Saltsjöbad har rekordmange danskere på besøg.

”Mange danskere forklarer deres valg af badehotel med, at de ønsker en rolig ferie og dét at kunne koble helt af. De kan opleve den storslåede, svenske natur i Skåne, nyde de sydsvenske strande, og samtidig er den lave vekselkurs attraktiv. Vi er selvsagt meget glade for de danske gæster, og de er helt afgørende for os”, siger Anders Nilsson, direktør for Ystad Saltsjöbad.

Danskerne har for alvor fået øjnene op for regionens udbud af rigtigt gode badehoteller og strande, som giver afslapning i smukke og typisk svenske omgivelser. Flere af dem er også kendt for et smukt lys i stil med lyset i Skagen.

”Hele sommeren igennem og ikke mindst her i august og september er der stor efterspørgsel på netop badehotellerne. De danskere, der ikke er tvunget til at holde ferie i industriferien, vælger gerne august og september. Og så er der meget at vælge mellem bare en halv til en hel time fra Øresundsbron eller færgen”, fortsætter Anna Kron Boysen.

Der er gode muligheder for at holde en billig ferie i det sydsvenske. Den lave svenske kronekurs er garant for, at danske besøgende kan holde rejsebudgettet på et lavt niveau, når de vil shoppe, gå på restaurant, opleve noget kulturelt som et teaterstykke eller en musical eller – netop - overnatte på et godt badehotel.

VisitSweden guider her til seks badehoteller:

Hygge og spaophold: Gässlingen

Himmel, hav og harmoni. Med de tre ord kan badehotel Hotel Gässlingen i Skanör syd for Malmø bedst karakteriseres. Den udvendige del repræsenterer byromantikken. Og går man inden for, byder hotellet på en lang række muligheder. Hotellets ambition er at skabe et jordnært og hyggeligt hotel, der giver en god ramme for både private på ferie men også for forretningsfolk, der har et vigtigt møde. Gässlingen blev i 2009 udnævnt til at huse en af Sveriges ti bedste konferencerestauranter – dette af tidsskriftet ”Kickoff”. Gässlingens Na`Jaa SPA er luksus for sjæl og legeme.

http://www.hotel-gasslingen.com/

Badehotel med udsigt: Klitterhus

På trods af, at Klitterhus ligger i rolige omgivelser og væk fra det hektiske byliv, er hotellet kun fem minutters kørsel væk fra centrum af Ängelholm og 15 minutter fra Ängelholm lufthavn. Klitterhus tilbyder 14 værelser, som alle er forskellige, og gæsterne bor i en personlig, hyggelig og meget typisk svensk indretningsstil. På førstesalen er der 12 værelser, de fleste af dem med en fantastisk udsigt over Skälderviken (en del af Kattegat).

http://www.klitterhus.com

Ro og fred i den lille fiskerby: Vitemölla badhotell

Vitemölla badehotel er et unikt hotel fra 1913 og smukt beliggende 50 meter fra havet i den lille fiskerby, Vitemölla Österlen. Hotellet er bevaret i den oprindelige stil og har gennemgået en omhyggelig og smuk renovering. På førstesalen i hovedbygningen er 10 værelser indrettet med lys ’shakerstil’. Fem af værelserne har en fantastisk havudsigt.

http://www.badhotell.com/

Hotellet med det smukke lys: Badehotel i Arild
Det historiske badehotel i den smukke hvide villa med familiær atmosfære er behageligt i sig selv – og nu er det tilmed blevet udnævnt til at huse en af regionens bedste og mest overkommelige hotelrestauranter. Arild har investeret kraftigt i de sydlige franske vine, hvilket vinkortet vidner om. Arild byder bl.a. indenfor i den store, smukke spisestue med store verandaer, og alle steder er der en storslået udsigt over Skälderviken og Hallands Väderö. I forrige århundrede drog især svenske kunstnere til Arild pga. det specielle lys – ligesom Skagen i Danmark.

http://www.strand-arild.se/

Nydelsens badehotel: Ystad Saltsjöbad
Ystad Saltsjöbad har været mødested i Sydsverige for rekreation, underholdning og arbejde siden 1897. En ’klassiker’ blandt de svenske badehoteller. Ystad Saltsjöbad har udviklet sig over tid: Fra det stolte, gamle badehotel til et nutidigt, komplet konferencested og smukt beliggende hotel med spa. Ystad Saltsjöbad huser mange konferencer hvert år, tusindvis af gæster er på weekend her, ikke mindst danskere, og feriegæster, der bliver længere, er også typisk. Stedet er kendt for at give et ophold i nydelsens tegn, ikke mindst maden er populær.

http://www.ysb.se/

Som et maleri: Skansen
Badehotel Skansen ligger i Båstad, et stenkast fra havnen og de verdensberømte tennisbaner ved siden af. Hotellet går tilbage til 1877, og siden 1990 har det løbende udviklet sig til en charmerende minimetropol. Smagfuldt indrettet og pittoresk, og det passer perfekt ind i det i forvejen smukke og næsten maleriske område.

http://www.hotelskansen.se/dk