Døgnrapport lørdag 05. april 2008

Indbrud i sportsforretning - Brande
Lørdag kl. 08.51 anmeldte indehaveren af en sports- og buejagtforretning på Ørbækvej i Brande, at der i nattens løb havde været indbrud i forretningen. Forretningen er indrettet i stueetagen, og familien selv bor ovenpå. Familien havde ikke hørt eller bemærket indbruddet i øvrigt.
Ukendt gerningsmand stjal et større kontantbeløb samt 3 buer til jagt med bue og pil. Oplysninger i sagen til Midt- og Vestjyllands Politi tlf.: 9614-1448 eller 114.
Søredning - Ringkøbing
Lørdag kl. 11.37 blev der iværksat en større redningsaktion fra strandnummer C109 i Houvig ved Ringkøbing. Ifølge en anmelder befandt der sig en livløs person ca. 200 meter ude i vandet. Redningsskibet Emilie Robin fra Hvide Sande blev ringet ud, og SOK blev anmodet om at afsende en helicopter.
Kl. 12.45 blev hele redningsaktionen afblæst. Der var tale om 2 orange bøjer, der var opfattet som et menneske.
Våbenlov m.v. - Holstebro
Lørdag kl. 16.30 anmeldte nogle personer på Sysselting i Holstebro, at de havde frataget en mand sin kniv. En politipatrulje blev sendt til stedet, og det viste, at en 32-årig mand fra Ulfborg - der samtidigt var anmelder på sagen - selv havde truet andre med sin egen kniv. Et par, som han truede fratog ham kniven, og udleverede denne til patruljen, da den nåede frem. Anmelderen endte således med at blive sigtet for overtrædelse af våbenloven, idet der var tale om en ulovlig foldekniv.
Politipatruljen valgte at visitere de antrufne personer. Herved blev en 37-årig kvinde fra Holstebro fundet i besiddelse 20 gram hash fordelt i salgspakker. Den 32-årige anmelder/sigtede i sagen vedr. våbenloven, gemte 15 salgspakker i en sok. Ved ransagninger af de involverede personers adresser, blev der fundet ialt ca. 100 gram hash.
Færdselsuheld - Holstebro
Lørdag kl. 19.47 skete der et solouheld på Tinkerdalsvej i Skave ved Holstebro. Føreren af en personbil kørte ad Tinkerdalsvej i vestlig retning, da han i en venstrekurve kom ud i højre rabat. Føreren forsøgte at korrigere, og herunder kom bilen over i modsatte rabat, hvor bilen ramte ind i et træ.
En beboer i nærheden hørte uheldet, og ringede til 1-1-2 alarmcentralen i Viborg. Anmelderen kunne fortælle, at føreren var bevidstløs og at han var fastklemt i bilen.
Der blev afsendt ambulance, redningskøretøjer med frigørelsesredskaber, brandvæsen samt flere politipatruljer.
Da føreren af personbilen var frigjort, blev han kørt til sygehuset i Herning. Føreren pådrog sig alvorlige skader.
Uregistreret knallert 45 - Holstebro
Lørdag kl. 20.20 standsede en politipatrulje en knallert på Lemvigvej i Holstebro. Ved en nærmere undersøgelse af knallerten kunne det konstateres, at der var tale om en såkaldt knallert 45, som der kræves kørekort for at køre på. Samtidigt skal den være indregistreret som en knallert 45.
Knallerten var ikke indregistreret, føreren anvendte ikke lovpligtig styrthjelm, føreren havde ingen kørekort og føreren medbragte en 9 cm lang dolk i en skede, der var tapet fast til venstre underarm, hvorfra den hurtigt kunne trækkes.
Føreren af knallerten er en 46-årig mand fra Holstebro.
Spirituskørsel + narkosag - Silkeborg
Lørdag kl. 21.51 ringede en borger til vagtcentralen i Holstebro og fortalte, at han netop havde observeret en varebil på Bredhøjvej i Silkeborg. Varebilen var efterladt i tomgang. En politipatrulje blev sendt til stedet, og patruljen fandt varebilen. Motoren var godt nok slukket. Varebilens ejer blev truffet, og han bestod ikke alkometertesten. Ved en ransagning af varebilen fandt patruljen pose med ialt 248 stk. extacy-piller!!
Den 28-årige ejer og fører fra Gjern blev erklæret for anholdt. Han blev sigtet for spirituskørsel samt overtrædelse straffelovens § 191, som omhandler handel med narkotika. Det skal vurderes, om der skal ske fremstilling i Retten i medblik på varetægtsfængsling henset til det store kvantum piller.
Narkosag - Morsø
Lørdag aften kl. 22.55 aflagde en civil-politipatrulje et "Høflighedsbesøg" i en lejlighed hos en 32-årig mand i Nykøbing Mors by. Da samtalen hurtigt kom til at dreje sig om narkotika, og den 32-årige blev spurgt om han havde noget han ikke måtte have, da skyndte han sig at aflevere en pose med 14,21 gram amfetamin. En ransagning frembragte ikke yderligere narko, og den 32-årige kan nu afvente et retsligt efterspil.
Narkosager - Skive
Natten mellem lørdag og søndag kl. 01.38 aflagde en civil-politipatrulje et besøg i Junget Forsamlingshus i Junget ved Roslev i Skive kommune. Civil-patruljen havde opsnappet, at der skulle afvikles en Techno-fest i forsamlingshuset, og derfor blev stedet "stormet".
Der var forsamlet ca. 150 personer på stedet, og de første personer som patruljen mødte, blev udtaget til yderligere kontrol/visitation. Herpå fulgte der i hurtig rækkefølge 5 sigtelser for besiddelse af: 0,3 gram amfetamin, 3 stk. extacy-piller, 1,5 gram hash og 1 viagra potenspille.
Det fremkaldte en ond stemning, at politipatruljen arbejde i forsamlingshuset. Patruljen overhørte, at nogen var ved planlægge et overfald på civil-patruljen.
Da civil-patruljen havde forladt Junget Forsamlingshuset, blev patruljen kontaktet med oplysninger om, at en kvinde gik og solgte extacy-piller fra sin brystudskærring. Salget foregik inde på Junget Forsamlingshus. Patruljen returnerede dertil - med uniformeret assistance, men dette hjalp bestemt ikke på stemningen.
Kvinden, der var mistænkt for at sælge extacy via sin brystudskærring, blev fundet. Det samme blev hendes bil, og ransagningen af bilen frembragte både piller og hash. Den 18-årige kvinde fra Skive opland blev anholdt og taget med til politistationen i Skive. En kvindelig polititjenestemand foretog visitation af kvinden, og det frembragte 23 extacy-piller samt noget amfetamin.
Den anholdte fortalte beredvilligt, at hun gennem årene har solgt mindst 2200 extacy-piller.