Her smager feriemaden bedst

Middelhavskøkkenerne dominerer på danskernes hitliste over bedste feriemad, viser undersøgelse fra Falk Lauritsen Rejser. Men flere og flere er også vilde med Thai.

Maden spiller generelt en stadig større rolle for os – også når vi rejser. Den påstand understøttes af en helt ny undersøgelse foretaget blandt omkring 600 af Falk Lauritsen Rejsers gæster.

På spørgsmålet ”hvor vigtig er maden for dig på rejsen”, svarede 318, at den var vigtig, 178 understregede at den var meget vigtig, mens kun 66 mente, at maden ikke var særlig vigtig for dem under ferien.

Danske turister er mest til græsk
Undersøgelsens deltagere blev desuden spurgt, hvor feriemaden efter deres mening smager allerbedst.

Her svarede 196 - eller omkring en tredjedel - af respondenterne Grækenland, 119 deltagere mente derimod, at man spiser bedst i Spanien, mens 119 af deltagerne har fået deres bedste måltider i Tyrkiet.

Middelhavsmaden får dog skarp konkurrence af det stadig mere populære thaikøkken. En ud af ni respondenter mener således, at det allerbedste ferieland, når det gælder mad, er Thailand. Blandt de adspurgte er der mindst begejstring for maden i Caribien og Mellemøsten.

Salgs- og marketingsdirektør Søren Buchbjerg er ikke overrasket over resultatet:
”Gæsterne på vores græske rejsemål vælger i større udstrækning end andre steder indkvartering uden pension og prioriterer i stedet at spise ude. Af samme grund håndplukker vi så vidt muligt hoteller i områder med gode, lokale restauranter og taverner samt pensioner og små hoteller, hvor madmor selv står i køkkenet”.

Yngre går mest op i mad
Størstedelen af respondenterne i Falk Lauritsen Rejsers gastronomiske undersøgelse er mellem 36 og 45 år. Der er en tendens til, at de yngre ferierejsende lægger størst vægt på madoplevelser, mens respondenterne fra 55 år og opefter tillægger maden mindre betydning under ferien.

Således mener 37 procent af respondenterne mellem 18-25 år, at maden er meget vigtig for dem på rejsen og 59 procent at den er vigtig, men kun små fire procent af de 18-25-årige mener ikke maden er vigtig.

Blandt de 55-65-årige synes kun omkring 22 procent, at maden er vigtig på ferien, mens hele 19 procent mener, at maden ikke er vigtig.

Fire ud af fem deltagere i undersøgelsen er kvinder. Tilslutningen til det græske køkken er noget større blandt kvinder end blandt mænd, mens mændene generelt er gladere for det krydrede thaikøkken, end kvinderne er.