Lavprisfly er dyrest med "flyversjussen"

Når familien Danmark tager på ferie med fly, forkæler mange sig med en drink eller to og gerne en lille én til kaffen. Rejser man med de såkaldte lavprisselskaber, er denne feriefornøjelse langt dyrere end hos charterflyselskaberne. En sammenligning af priserne på en række populære drikkevarer viser, at irske Ryanair i gennemsnit er 52 pct. dyrere på de mest populære drikkevarer end Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Også Nordens største lavprisselskab, Norwegian, graver dybt i gæsternes pengepung, når de vil hygge sig med en drink eller to. Selskabet er således 50 pct. dyrere end Thomas Cook Airlines.

- Og apropos lufthavne. En øl på 33 cl. i det toldfrie område i Københavns Lufthavn koster ca. 50 kr., mens man forlanger ca. 90 kr. for 5 cl. gin. Hos Thomas Cook Airlines tager man 40 kr. for den samme mængde gin. Det kan derfor godt betale sig at vente med at fejre ferien med en drink, til man kommer ombord i flyet, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Københavns Lufthavn har tidligere forklaret, at årsagen til de høje priser i det taxfree område er det faktum, at mange svenskere er i transit i lufthavnen. Niveauet er derfor lagt efter de svenske restaurationspriser.