Ny social tjeneste til alle motionister lanceres i Danmark

Gratis online tjeneste til løbere og motionister gør det muligt at dele ruter og søge inspiration, uanset hvilken dims man bruger til at registrere sine aktiviteter med.

Løb er ikke længere en solo sport.
Et nyt fænomen breder sig på sociale medier som facebook – GPS løbeklubber. Disse løbeklubber på nettet gør det muligt at træne sammen uanset om man løber på stranden i Spanien eller i skovene omkring Aarhus. Man kan via et løbe-ur eller sin mobiltelefon måle hastighed, stigning og afstand, og derefter lægge det online og sammenligne sine egne med andres resultater, kommentere på hinandens ture, eller inspirere og motivere hinanden.

Denne måde at være sammen om en sport som løb er ikke ny, men en ny tjeneste gør det nu muligt for første gang at sammenligne resultater uanset hvilken dims du har med i lommen.

To habile løbere fra Århus, Mads Rydahl og Kristian Ottosen, gik sidste år sammen om at skabe en online tjeneste, som de kalder ”Activities”. Her kan du uden at skele til hvilken gadget du måler din hastighed og distance med, lægge alle data op om din løbetur, cykeltur eller dit workout, og med det samme se hvem af dine venner eller bekendte, der har taget den samme rute eller trænet samme sted. Det er også muligt at konkurrere mod hinanden, eller oprette et hold, hvor alle løber den samme rute – måske på forskellige tidspunkter – og så kan sammenligne resultater og sætte fælles mål for den næste løbetur.

Activities er en integreret service på Facebook. Find de mest populære løbe- og cykelruter i dit lokalområde, hent dine egne data fra Nike+, RunKeeper, Garmin, Endomondo, og se hvem der har besøgt de samme steder som dig. Følg dine venners aktiviteter, men bevar fuld kontrol over dine egne data, og hvem du deler dem med. Du kan føre løbedagbog, lave din egen løbegruppe, eller blot nyde at samle dine resultater på et sted – uanset hvor mange forskellige GPS dimser du har.