Partnerskab rykker Høje-Taastrups unge frem i praktikpladskøen

Dansk Byggeri indgår partnerskabsaftale, der skal gøre det lettere at få en praktikplads for de unge i Høje-Taastrup

Nu skal det være lettere for unge fra Høje-Taastrup at få en praktikplads inden for bygge- og anlægsbranchen. Derfor har Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole, Roskilde Tekniske Skole, Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestegnen og Høje-Taastrup Kommune indgået en partnerskabsaftale, og målet er, at de unge fra Høje-Taastrup finder en praktikplads senest otte uger efter, de har afsluttet grundforløbet på teknisk skole.

- Alt tyder på, at vi kan komme til at mangle faglærte om få år, men når ordrebøgerne ikke bugner, kan det være vanskeligt for den enkelte virksomhed at etablere gode lærlingeforløb. Derfor er vi glade for, at Høje-Taastrup Kommune og de tekniske skoler vil være med til at løse udfordringen i samarbejde med os, siger Per Engsø Larsen, formand for Dansk Byggeri i Hovedstaden.

Partnerskabet skal desuden sikre, at et øget antal nyuddannede ledige murersvende, tømrersvende med videre i Høje-Taastrup Kommune kommer i beskæftigelse i aftaleperioden. Blandt andet garanteres de nyuddannede ledige mindst én jobsamtale inden for seks måneder hos en af Dansk Byggeris medlemsvirksomheder.

- Jeg er rigtig glad for, at dette partnerskab kan hjælpe flere unge fra Høje-Taastrup Kommune med at gennemføre den ønskede uddannelse inden for byggefagene, og at der også fokuseres på at skaffe arbejde til de nyuddannede svende. Som mange andre kommuner har Høje-Taastrup en stor udfordring i at løfte andelen af unge, der får en kompetencegivende uddannelse. Partnerskabsaftalen med Dansk Byggeri og uddannelsesinstitutionerne hjælper os godt på vej, siger borgmester Michael Ziegler, Høje-Taastrup Kommune.

Københavns Tekniske Skole, Roskilde Tekniske Skole og Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestegnen ser ligeledes frem til samarbejdet med Dansk Byggeri og Høje-Taastrup Kommune om at sikre flere praktikpladser til de unge og om at øge folkeskoleelevernes kendskab til og interesse for erhvervsuddannelserne.

Jens Otto Olsen, der dels er formand for Dansk Byggeri Østsjælland og dels sidder i bestyrelsen for Roskilde Tekniske Skole, mener, at aftalen er med til at skabe bedre uddannelser.

- Det er helt afgørende for de unge, at der er et godt og effektivt samarbejde mellem teknisk skole og virksomhederne. Det er den vekselvirkning, der skaber kvalitet i uddannelsen, siger Jens Otto Olsen.