PUMA er clever - relancerer den ikoniske Suede sneaker i et bæredygtigt materiale!

PUMA introducerer PUMA Re-Suede. Det drejer sig om den ikoniske Suede model, som har rødder tilbage til 1968, hvor den forbavsede med sit ruskindslook. Suede modellen blev hurtig betragtet som en cool sneak både inden for sport- og modeverdenen, og i 1980’erne var den ikke til at undgå at se i break dance og hip-hop miljøet.

Sueden er berømt for sine lyse farver, ruskinds materialet, de brugerdefinerede fede snøreteknikker og nu også en ting mere ... bæredygtighed.

"PUMAs mission er at blive den mest foretrukne og bæredygtige sport lifestyle virksomhed og den nye PUMA Re-Suede er en af mange produktnyheder, som vil hjælpe os med at opnå dette," siger Jochen Zeitz, bestyrelsesformand og administrerende direktør i PUMA. "PUMAs mål frem til 2015 i forhold til bæredygtighed er, at 50 % af PUMA internationale kollektioner skal fremstilles ved hjælp af bæredygtige materialer. Det begyndte med ”The Clever Little Bag”, der blev lanceret i april 2010, og som gør den almindelige skotøjsæske forældet og hjælper med at reducere papirforbruget med 65 % og CO-udslippet med 10.000 tons om året. Nu har vi vores første bæredygtige sko til at holde tempoet oppe. "

PUMA Re-Suede er blevet udviklet ved hjælp af de nyeste materialer og processer i øko-venlig produktinnovation. Hver lille del af skoen er designet med miljøet i tankerne, og flere dele af skoen er fremstillet af 100 % genbrugsmaterialer.

Den syntetiske ultra suede øvre materiale er udviklet af Toray, som er førende inden for udviklingen af miljømæssigt forsvarlige materialer. Den syntetiske ruskind består af 100 % bæredygtige polyester fibre, som fremstilles ved en kemisk genvindingsproces, som reducerer både energiforbruget og CO2-udledningen med 80 % i forhold til produktion af primære materialer.

PUMA Re-Suede bevarer udseendet og fornemmelsen af den oprindelige Suede, men er designet til den miljøbevidste forbruger. Ydersålen er lavet af Double R Rice gummi, hvor man erstatter en del af gummiindholdet med ris skaller som fyldstof, et naturligt bi-produkt af fødevareindustrien, som reducerer mængden af det samlede gummiforbrug og sparer betydeligt på den fossile brændstofenergi i produktion- og landbrugsressourcer, hvilket gør Re-Sueden til PUMAs mest bæredygtige sko.

Den nye PUMA Re-Suede er super let (140g/5.2oz mindre end den oprindelige) og derved reduceres også behovet for brændstof i transportsammenhænge. Faktisk sparers der femten tons kulstof-emissioner for hver 10.000 afsendt par. Re-Sueden vil blive solgt i PUMAs Clever Little Bag, en banebrydende nyskabelse i bæredygtig emballage, der erstatter de traditionelle skotøjsæsker fra september 2011.

Der kommer kun 12 par Re-Suede til Danmark, og disse sælges eksklusivt fra Shoe Chapter, Badstuegade 17, 8000 Århus C fra torsdag 14. september.