Skåne Gastro Week byder til bords for første gang

Foto: Lagmark

Skåne er de seneste år trådt ind på den internationale gastroscene med guld til ganen og livsglæde til feinschmeckere. Regionen længe har budt på nærproducerede fødevarer, traditionelle specialiteter og internationale varianter, men det er første gang, at Michelin-guiden har strøet stjerner ud over området, som 2015-udgaven netop har gjort. Nu slår Skåne for første gang dørene op for en Gastro Week særligt for danskerne.

Skånes første Gastro Week ligger, når regionen står i forårsflor den 8. – 17. maj, men det er ikke kun foråret, der inviterer til fest. Otte skånske restauranter i Malmø, Helsingborg og Skanör-Falsterbo lægger dug på bordet og byder indenfor, og der bliver tale om kogekunst på højt niveau og til priser, der ligger langt under det normale. Skåne Gastro Week er særligt tilrettelagt til danskerne.

Og det er et flot felt af restauranter, der byder til bords. Brødrene Vollmer, der netop har modtaget en Michelin-stjerne for deres restaurant Vollmers, deltager med hele to restauranter, Sot og Snapphane. Sture i Malmø, der netop er blevet belønnet med en Bib Gourmand i Michelin-regi er også på listen. Og ’Kitchen and Table’, der ligger i både Malmø og Helsingborg, og tilbyder et helt nyt fine-dining koncept fra den svenske kendis-kok Marcus Samuelsson, er også med. Her kombineres eksklusiv madlavning fra hans prisvindende restauranter i Harlem i New York med de bedste lokale råvarer fra Skåne.

”Der sker virkelig meget på madfronten i Malmø og Skåne lige nu, og det er selvfølgelig positivt, at Michelin-guiden har gjort opmærksom på det. Der findes fantastiske råvarer her, og meget innovation. Det er det, vi vil vise danskerne med Skåne Gastro Week”, siger Ebbe Vollmer, eksekutiv køkkenchef på restaurant Vollmers.

Malmø er med i Michelin-guiden for første gang

Da den nye Michelin-guide ’Main Cities of Europe – Restaurants & Hotels 2015’ udkom den 10. marts viste det sig, at Malmø var med for første gang. Malmø modtog hele tre stjerner og en række Bib Gourmand udmærkelser. Sverige blev totalt set historisk flot anerkendt for sin gastroscene og har nu ligeså mange Michelin-stjerner som Danmark, nemlig 21. Entusiaster, gastronominørder og ganske almindelige mennesker med hang til god mad og vin kan dykke ned i de 1.000 sider, som Michelin-guiden rummer, men man kunne også blot nøjes med at tage turen over broen og selv teste de skånske restauranter.

”Skåne Gastro Week kombinerer alt det bedste fra den sprudlende skånske gastroscene.Planen er, at eventen bliver tilbagevendende, for danskerne elsker at tage turen over sundet for en weekend eller en enkelt aften, og Gastro Week er en god måde at snuse til det skånske køkken på og samtidig få virkelig meget for pengene”, siger Anna Kron Boysen, PR-manager hos VisitSweden.

Otte restauranter deltager i Skåne Gastro Week, og menuerne vil være inspireret af årstiden, af Skånes egen baghave og af stedernes køkkenchefer. På hver af de otte restauranter er der reserveret borde til danskerne.

Disse restauranter deltager i Skåne Gastro Week 2015, 8.-17. maj: