Smartphones og tablets trives bedst i hjemmet

Den mobile æra er over os, og mange taler om, hvordan vi går på nettet i toget, på ferien, i supermarkedet og alle andre tænkelige steder, hvor vi har brug for at søge lokalt.

Men faktisk taster danskerne mest ivrigt på smartphone og tablet, når de er bag hjemmets fire vægge. Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Cint har foretaget på vegne af Eniro. Undersøgelsen understreger, at der er sket meget, siden dengang man bad resten af familien om at lægge telefonen på, så man kunne koble sig på modemet fra pc’en i arbejdsværelset.

Et opråb til virksomhederne
For hele 65 procent af de danskere, der har en smartphone, er hjemmet det sted, de oftest surfer eller bruger apps. Der er således langt ned til den kollektive trafik (29 pct.), lange rejser (24 pct.), jobbet (13 pct.) og køer (13 pct.) på de sekundære pladser.

”De mobile platforme er udviklet, så vi kan være online alle steder, men danskerne foretrækker i stigende grad at surfe fra de mobile enheder frem for på traditionelle computere, også når de er hjemme. Vi er blevet vænnet til med det samme at kunne finde det, vi søger, om det så er fakta fra Wikipedia eller den nærmeste lokale forhandler af cykellygter eller grillkul. Det er bare mere behageligt at flade ud i sofaen end at sidde i en stiv kontorstol, når man går på nettet,” siger Stefan Kercza, der er administrerende direktør for Eniro Danmark. Han fortsætter:

”Tallene er samtidig et opråb til alle erhvervsdrivende, hvis målgruppe bruger nettet til at søge lokal information eller til at handle – hvilket vil sige stort set alle virksomheder. Hvis man ikke tilpasser sin hjemmeside til mobile platforme og i det hele taget tænker søgbarhed og synlighed på de mobile kanaler ind i sin markedsføring, kan man hurtigt blive efterladt på perronen, mens toget buldrer forbi.”

Fra søgninger til køb
Og noget tyder på, at vi i fremtiden ikke bare søger efter produkter og services via mobilen, men tager skridtet fuldt ud og svinger dankortet. Hver fjerde dansker vil således gerne bruge mobilen som konto- eller kreditkort.

Fakta: Her bruger vi de mobile platforme

· For 65 pct. af de danske smartphone-ejere er hjemmet det sted, de oftest surfer eller bruger apps fra de mobile enheder.

· 29 pct. er typisk online fra de mobile enheder, mens de er i den kollektive trafik.

· 13 pct. af danskerne surfer eller bruger apps på smartphone eller tablet på jobbet.

· 13 pct. udnytter oftest tiden i køer til at bruge de mobile enheder.

· To ud af tre danskere med en mobiltelefon har i dag en smartphone, og hver fjerde har adgang til en tablet.