Sofie Carsten Nielsen valgt som Radikale Venstres spidskandidat til EP-valget

På Radikale Venstres landsmøde har partiets medlemmer netop valgt Sofie Carsten Nielsen som partiets spidskandidat til næste års Europaparlamentsvalg. 33-årige Sofie Carsten Nielsen glæder sig til valgkampen. Hun vil kæmpe for et stærkere Europa, der sikrer den enkelte europæer flere rettigheder og muligheder. Et stærkere Europa er et stærkere Danmark.
”Jeg er rigtig glad for, at landsmødet har valgt mig til at stå i spidsen for den radikale valgkamp til Europa-Parlamentet. Jeg er glad for at skulle lede kampagnen for det eneste parti, der har både ambitioner og visioner for Europa. Jeg vil arbejde for, at valgkampen byder på reelt politisk indhold. Vælgerne skal kunne se forskel på partierne. Ikke kun på ja- og nej-fløjen! Jeg har hverken været med i Vild med Dans eller Hit med Sangen, men jeg er en ægte europæer, og jeg glæder mig til at komme i gang,” siger Sofie Carsten Nielsen.
”Et stort tillykke til Sofie med hendes spidskandidatur. Sofie repræsenterer netop det, vi gerne vil have frem med vores program til Europaparlamentsvalget. Mere menneske, mere Danmark, mere Europa. Og jeg er sikker på, at hun med sit engagement kan brænde igennem og vise, at EU er både nærværende og konkret og en stor og visionær idé for et samlet Europa. Med Sofie i spidsen er jeg sikker på, at hele partiet vil engagere sig i vores europæiske kampagne og vise, at Radikale Venstre er Danmarks mest EU-begejstrede parti,” siger gruppeformand Margrethe Vestager.
Sofie Carsten Nielsen fremhæver, at Danmark har brug for et stærkt EU til at klare de udfordringer, vi står over for i dag.
”Den danske regering svigter, når danskere nægtes ret til at opholde sig i Danmark med deres udenlandske ægtefæller, eller når danske patienter ikke informeres om, at de har ret til at tage til et andet EU-land og blive behandlet. Der skal EU træde til. Det enkelte menneske er i centrum i EU, ikke staternes enevælde. Det sætter jeg stor pris på, og det vil jeg arbejde for at videreføre,” siger Sofie Carsten Nielsen.
"Mit Europa er et Europa, der giver den enkelte borger både rettigheder og muligheder. Jeg vil arbejde for reel fri bevægelighed, f.eks. muligheden for at tage pensionen med over grænserne og retten til barsel til mænd. Jeg vil arbejde for øget EU-samarbejde om forskning og flere udvekslingsprogrammer også for de kortuddannede. Både Danmark og Europa har brug for politikere, der tør sige, at vi skal have et stærkt EU. Et stærkt EU er et stærkt Danmark,” siger Sofie Carsten Nielsen.

Oprentlig dato: 

2008-09-21 19:29:09 +0200