Danmark er i semifinalen

Oprettet 15/12/2011 – 13:08

Angola blev besejret med 28-23 og nu venter Frankrig i VM’s semifinale
Så fik landsholdet vasket Angolapletten væk med en sejr på 28-23 og røg efter den syvende gevinst i træk i VM-semifinalen, hvor de på fredag møder Frankrig.
Landsholdet højnede niveauet i angrebet og viste noget af det bedste offensive spil i denne turnering, og kun i en kort periode i anden halvleg var der tvivl om kampens udfald. Dertil var danskerne for overlegne i begge ender af banen.
Som i de øvrige kampe ved VM fungerede det danske forsvar fra første fløjt, og det tvang Angola til at lave en række tekniske fejl.
I angrebet kom spillerne nemt til store skudchancer, men i indledningen missede Christina Krogshede og Line Jørgensen på det groveste. Det kom der heldigvis styr på, og godt ført an af en stensikker Ann Grete Nørgaard og en brillant skydende Louise Burgaard, bragte de rød-hvide sig foran med 10-5 efter 15 minutters spil.
Det gode danske spil fortsatte i den næste periode, og føringen på 3-4 mål kunne og burde have været større, men desværre blev der igen brændt flere helt frie skud på den angolanske keeper.
Samtidig fik både Mette Melgaard og Louise Svalastog nogle udvisninger, som gav plads til afrikanerne i det danske forsvar. Angola kom op på kun at være bagud med to mål efter 26 minutters spil, men et par kontramål af Maria Fisker i slutminutterne gav en pauseføring på 15-11.
I anden halvleg startede afløste Karin Mortensen Christina Pedersen i målet, men hun fik ikke fat i meget, og Sandra Toft fik kun et par minutter, inden ’P’ igen kom ind i målet.
Det danske angrebsspilfortsatte med de gode takter, og føringen på fire mål holdt trods fraværet af redninger i de kommende minutter. Desværre blev der igen foretaget en forkert udskiftning, som oven i en anden dansk udvisning, gav to minutters undertal 4 mod 6 og lidt nerver på, da Angola kom op 19-20.
Heldigvis smadrede Pernille Larsen bolden ind på et kritisk tidspunkt til 22-20, hvorefter ’P’ leverede en uhyre vigtig redning på et straffekast.
Det knækkede Angola, som i resten af kampen lavede en masse tekniske fejl. Og da Louise Burgaard fodrede Susan Thorsgaard med flere dejlige bolde og Trine Troelsen for alvor fik hul fra distancen, kunne Jan Pytlick og hans spillere drage videre til semifinalen mod Frankrig med en sejr på 28-23.