Danmarks fire største talenter

Oprettet 24/10/2008 – 11:35

DBUs tre ungdomslandstrænere på herresiden har nomineret Daniel Wass, Brøndby IF, Mathias ”Zanka” Jørgensen, FC København, David Boysen, AB og Christian Eriksen, OB/Ajax til den prestigefyldte pris Årets Arlatalent 2008, som uddeles ved Dansk Fodbold Award den 17. november
DBUs tre ungdomslandstrænere Keld Bordinggaard, Per Andersen og Thomas Frank har givet hinanden to svære opgave.
Den første er allerede løst. Det drejede sig om at udpege fire spillere fra den stadig voksende danske talentmasse, som nominerede til Årets Arla Talent 2008.
Opgaven er ikke nem, men efter at have været i tænkeboks, blev der i dag udsendt ‘hvid røg’, da landstrænergruppen nominerede Daniel Wass, Brøndby IF, Mathias ”Zanka” Jørgensen, FC København, David Boysen, AB og Christian Eriksen, OB/Ajax, som Årets Arla Talent 2008 – og i den forbindelse knyttede et par kommentarer om hver enkelt af Danmarks fire største talenter i øjeblikket.
Daniel Wass
”Daniel Wass har spillet på alle vores ungdomslandshold fra U/16 til U/21. Han har endvidere langt hen ad vejen været fast mand på Brøndbys Superliga-hold i denne sæson.”
“Han er en allround spiller, som tidligere har spillet angriber, men som her og nu spiller en meget angrebsivrig højre back. Han er en fysisk og mental stærk spiller med et højt bundniveau, der med sit gode humør er god at have i enhver trup.”
“Med sin store lærevillighed og sin dedikation til topfodbold, har Daniel store muligheder for at nå langt i Dansk Fodbold,” udtaler landstrænergruppen.
Mathias ” Zanka ” Jørgensen.
”Mathias ”Zanka” Jørgensen er et stort talent, der trods sin unge alder er rykket direkte fra U/18 til U/21-landsholdet, og har spillet mange Superliga-kampe som midterstopper for FC København.”
“Mathias er en teknisk, dygtig spiller, god med bolden og stærk i hovedspillet. Han har tillige en god fysik og hans evne til at læse spillet er fremragende. Han bliver ikke stresset i pressede situationer og er derfor altid rolig med bolden.”
“Han er en såkaldt spillende stopper, som er dedikeret til en topprofessionel karriere og har således store muligheder for at nå helt til tops,” vurderer den samlede landstrænergruppe.
David Boysen.
”David er en meget spændende spiller, der er rykket op på U/19 landsholdet et år tidligere, og som allerede har fået debut på ABs 1. divisionshold.”
“Han er en meget hurtig spiller, teknisk dygtig, en god dribler, der er dygtig til at udfordre i 1 mod 1 spillet offensivt. Han er god til at løbe dybt på de rigtige tidspunkter.”
“Herudover er han en tænksom, stille og rolig person at have i truppen med et potentiale til at blive en farlig offensiv midtbanespiller eller driblestærk angriber,” siger landstrænerne.
Christian Eriksen
”Christian har allerede spillet 23 U/17-landskampe, hvor han er holdets stjerne.”
“Han er en klassisk 10’er med mange strenge at spille på. Han kan sætte andre i scene, han løber dybt, han afslutter godt med begge ben, han er målfarlig og kan afslutte fra distancen.”
“Christian er tæt på at være en komplet spiller. Desuden har han en ydmyg tilgang til tingene og arbejder stenhårdt.”
“Det skal blive spændende at følge hans skifte til Ajax, hvor han skal løfte sig selv til næste niveau. Der kan vente en spændende karriere,” fortæller landstrænergruppen, der nu står overfor den sidste – og sværeste – opgave. Nemlig at skulle udvælge en af de fire.
Den opgave har trænerne tre uger til at løse.
Og resultatet kan du se ved Dansk Fodbold Award 2008, hvor vinderen bliver offentliggjort i den direkte TV2 transmission fra cirkusbygningen i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *