Dansk pligtsejr i rædsom kamp

Oprettet 24/10/2011 – 09:05

Italien bed godt fra sig mod dansk hold der manglede struktur og omtanke
Helt som ventet havde det danske kvindelandshold på papiret intet besvær med også at vinde sin anden kamp i EM kvalifikationsgruppe 6, da det i norditalienske Mestrino blev 27-22 over Italien, men i langt det meste af kampen var den danske indsats så langt fra prangende.
Dansk føring på 2-0 på lige så mange minutter gav ellers lovende løfter fra første fløjt, men så hobede fejlene sig op for de hvidblusede danskere – i begge banens ender oven i købet.
Forsvarsmæssigt hang firerblokken i midten gevaldigt med en flot fightende Louise Svalastog Spellerberg som den hæderlige undtagelse og så man i kampens første kvarter bort fra Line Jørgensen, var det danske angrebsspil hektisk og uden styring overhovedet
Både Christina Krogshede og Kristina Kristiansen forsøgte sig med at sætte et rasende højt tempo, men overraskelsesmomenterne udeblev og så måtte man som dansker glæde sig over, at Line Jørgensen havde træk i venstrehånden.
Fem gange lynede FCM spilleren inden for det første kvarter, hvor hun stod for 5/8 af de danske scoringer.
Forsvaret blev styrket betydeligt, da Pernille Larsen blev skiftet ind, men da Line Jørgensen først misbrugte et par oplagte chancer og siden blev skiftet ud, gik angrebet helt i stå.
Det godt fightende hjemmehold hang på til 8-9 i det 19. minut, og danskerne kunne glæde sig over, at de azurblå indtil da havde valgt at misbruge to af deres tre straffekast. Ellers havde det for alvor været pinligt.
Stine Jørgensen og Maria Fisker stivede yderligere forsvaret af mod slutningen af 1. halvleg, og det gav afsæt til de tre flotte kontrascoringer fra Kristina Bille, der ved pausestilling 14-10 reelt havde afgjort kampen.
Fisker gav en enkelt prøve på sin spidskompetence som bolerobrer og hun var også primus motor, da danskerne i starten af 2. halvleg fik øget føringen til 20-12.
Men så gik det igen galt for danskerne.
I stedet for at bevare den smule ro og overblik, der helt ubesværet kunne have splittet hjemmeholdets forsvar ad i atomer, blev der forceret med uendeligt mange hektiske driblinger og fejlafleveringer i kontraspillet, og midt i 2. halvleg scorede Italien hele fem gange i træk fra 12-20 til 17-20. Ganske enkelt ikke godt nok.
Afslutningerne mod den italienske sprællemand af en keeper var heller ikke overbevisende, og ved dansk føring 23-20 fem minutter før tid, var den elementære spænding i opgøret stadig intakt.
Og det blev værre endnu.
Tre minutter før slutfløjtet var den danske føring ved 24-22 skrumpet ind til sølle to mål, men så fik Susan Thorsgaard og gen-indskiftede Line Jørgensen sammen med Kristina Kristiansen sat tingene på plads lige før lukketid.
Isoleret set en dansk et-målssejr i 2. halvleg – mod en af Europas svageste håndboldnationer.
Det italienske håndboldforbund har lagt en strategi, som skal resultere i, at deres kvindehold skal med ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Umiddelbart et glimrende forehavende, men måske ikke overbevisende realistisk.
I DHF handler det for kvindelandsholdet om at kvalificere sig til OL i London til næste år – og også den målsætning synes optimistisk. Med mindre den spillemæssige overligger bliver hævet betydeligt i forhold til det, der blev præsteret søndag aften i Mestrino.