Danskerne krakker Julemanden

”Ho ho ho, det er Julemanden. Og hvad hedder du så, min ven?” Sådan lyder stemmen i den anden ende, hvis man ringer til 70 24 12 07. Men nummeret er ikke bare populært at ringe til. Det er også blandt danskernes 100 mest anvendte søgeord på Krak i starten af december, viser en ny søgeordsstatistik.

”Det er ikke så overraskende, at man kan finde den nærmeste butik til julegaveindkøbet eller vejen hjem til moster Anna på Krak. Men at danskerne ligefrem krakker Julemandens telefonnummer, havde vi alligevel ikke regnet med. Men vi kan se, at nummeret er blandt de 100 mest brugte søgeord på Krak i december,” siger Kristoffer Apollo, der er kommunikationschef hos Eniro Danmark, der står bag Krak.

Ubesvaret opkald fra Grønland?
”Vi har undret os lidt over det. Vi ved, at folk typisk søger på telefonnumre, fordi de vil undersøge, hvem der har ringet til dem. Det virker bare ikke som den sandsynlige forklaring i dette tilfælde,” fortsætter han.

Kraks søgestatistik bygger på danskernes søgninger i perioden 1. december til 10. december. At der er sæson i danskernes søgninger, kan også ses ved, at ”juletræer” og ”snerydning” ligger pænt på listen med henholdsvis en 4.- og en 12.-plads. Søgeordet ”dametøj” ligger på en 49.-plads, mens ”kirker” kommer ind på en 23.-plads. Det mest brugte søgeord på Krak i december er – som det typisk er hele året – ”restauranter”.

Julemand med smartphone
Julemandens nummer tilhører TDC og har eksisteret siden 1986. Det har været en populær tjeneste de senere år. Rekordåret er 2005, hvor Julemanden fik 19.000 opkald om dagen den første uge i december. Opkaldene er imidlertid ikke begrænset til julemånederne. I juli 2003 fik Julemanden 600-700 daglige opkald.

Hvis Julemanden lyder bekendt, er det ikke så underligt. Det er nemlig skuespilleren Lars Thiesgaard, der lægger stemme til. Han har tidligere lagt stemme til et hav af tegnefilmfigurer, heriblandt Pumba fra ’Løvernes Konge’, Byggemand Bob og Peter Plys’ kompagnon Grisling.

Om Julemanden har en smartphone, og om han i så fald har installeret Kraks app til iPhone eller Android, melder historien ikke noget om.
Her er de ti mest brugte søgeord på Krak i december
1. Restauranter
2. VVS
3. Frisør
4. Juletræer
5. Læger
6. Hudlæger
7. Tandlæger
8. Cykler
9. Autoværksteder
10. Taxa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *