Det handler om arbejdspladser

Oprettet 18/12/2012 – 09:59

Dansk økonomi er udfordret: Konkurrenceevnen halter, væksten er i bund og arbejdspladserne forsvinder ud af Danmark. Derfor er det afgørende, at vi sikrer bedre rammevilkår for vores virksomheder, så vi kan skabe rigtige arbejdspladser og holdbar vækst i Danmark.
Det er med den tilgang, Venstre i dag går i Folketingssalen til tredjebehandlingen af SRSF-regeringens finanslovsforslag.
Den finanslov, som regeringen har indgået med Enhedslisten, tager slet ikke hånd om de udfordringer Danmark står overfor, og den bidrager hverken til fornyet optimisme eller tro på fremtiden.
Venstres finanslovsudspil ”Færre afgifter. Flere arbejdspladser” var en fremstrakt hånd til regeringen.
Vi ønsker at samarbejde om en fortsættelse af reformsporet med bl.a. en kontanthjælpsreform og en styrkelse af dansk konkurrenceevne med en erhvervsskattepakke og en fortsættelse af den succesfulde BoligJob-ordning. Det ville give de danske virksomheder en hårdt tiltrængt håndsrækning i en tid med faldende beskæftigelse og svag vækst.
Det er med Venstres eget finanslovsudspil i hånden, vi går ned i salen for at stemme om det kommende års finanslov. Og det er med udgangspunkt i det udspil, vi har stillet en række ændringsforslag, der giver Venstres svar på, hvordan man retter op på regeringens fejlslagne økonomiske politik. Svar, som den røde blok ikke vil lytte til.
I stedet har regeringen igen i år valgt at gå den vej, hvor man hæver skatterne og giver gaver til kontanthjælpsmodtagere og flygtninge. Det er uambitiøst og slet ikke, hvad dansk økonomi har brug for.
Det skaber ikke rigtige arbejdspladser, når regeringen laver skattestigninger på 2,4 mia. kr., beskærer erhvervsstøtten med 2 mia. kr., som anvendes til øgede offentlige udgifter, og fra nytår nedlægger Boligjob-ordningen.
Venstres appel til regeringen er, at den tager udfordringen med at skabe arbejdspladser seriøst. For det gør vi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *