Det skotske rock-konger i Biffy Clyro indtager atter Danmark og VEGA

Oprettet 19/12/2012 – 11:59

Efter næsten tre års fravær giver det Mercury Prize- og Brit Award-nominerede band den 21. februar koncert i Store VEGA, hvor de medbringer deres seneste udgivelse, dobbeltalbummet Opposites.
Udgivelsen, der bestå af de to dele The Land at the End of Our Toes og The Sand at the Core of Our Bones, udkom i januar måned 2012 – over tre et halvt år efter deres seneste album Only Revolutions.
De mange Biffy Clyro-fans verden over har altså måtte vente længe på at høre nyt fra den populære trio, der stammer fra Kilmarnock i Skotland. Til gengæld har de nu fået masser af nyt materiale at glæde sig over, heriblandt singlen ”Black Chandelier”.
Nomineret til flere priser
Opposites følger op på Biffy Clyros meget roste forrige album Only Revolutions fra 2009. Albummet sikrede bandet en nominering til Englands mest prestigefyldte pris, Mercury Award. Lyt til singlen ”Bubbles”, der har været spillet en del på P3.
Selvom Biffy Clyro ikke vandt prisen, så bidrog albummet alligevel til at forøge bandets popularitet og i 2011 var de nomineret i kategorien ”Best British Band” ved Brit Awards og vandt kategorien ”Best Live Band” ved Q Awards.
Vant til de største scener
Musikalsk befinder Biffy Claro sig et sted mellem Foo Fighters, Muse og Kings of Leon – med effektive omkvæd, rytmiske krumspring og forsanger Simon Neils robuste vokal. Og denne kombination har givet Biffy Clyro en kæmpe fanbase, der strækker sig ud over hele kloden. Bandet har således spillet koncerter på Wembley Arena og andre kæmpescener i store dele af verden.
Deres succes skyldes ikke mindst, at de er et forrygende liveband, hvilket de har bevist ved flere lejligheder – bl.a. da de besøgte Store VEGA i oktober 2010. Det blev også dokumenteret, da de i 2011 udgav livealbummet Revolutions: Live at Wembley.
På deres omfattende tour i starten af det nye år, rammer de endelig Danmark igen, hvor Store VEGAs scene skal danne rammen om endnu en af deres hæsblæsende rockkoncerter.
Fakta om koncerten
Biffy Clyro (SCO)
Torsdag den 21. februar kl. 20
Store VEGA, Enghavevej 40, 1674 Kbh. V
195 kr. + gebyr
Forsalget starter i dag via VEGAs hjemmeside, Billetnet og på posthuse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *