Finnair åbner første europæiske rute til Xi’an

Oprettet 20/12/2012 – 09:59

Finnair åbner i sommeren 2013 for endnu en europæisk genvej til Kina med en ny direkte rute til en af Kinas ældste byer – Xi’an i Shaanxi-provinsen. Første A300-300 fly letter fra Finnairs base i Helsinki 14. juni 2013 med direkte kurs mod Xi’an, og Finnair åbner med tre ugentlige afgange, indtil sommersæsonen afsluttes 26. oktober.
Den første direkte rute mellem Xi’an og Europa er Finnairs seneste skridt mod målet – at fordoble den asiatiske omsætning i 2020. Finnair har for nyligt også annonceret åbningen af en ny sommerrute til den vietnamesiske hovedstad Hanoi fra 15. juni 2013. Det bliver også med tre ugentlige afgange.
”Jeg er meget begejstret for at præsentere Xi’an som vores 5. destination i Kina. Den hurtigt voksende kinesiske økonomi fortsætter med at være brændstof til en hastig vækst i efterspørgslen på flyrejser til og fra Europa, og det åbner nye muligheder for Finnair. Vi har en historie som pionerer i arbejdet for at skabe bedre forbindelser mellem Europa og Kina siden 1988, da vi begyndte at flyve til Beijing. Vi ser frem tid at bygge videre på den historie og tilbyde de hurtigste og smidigste ruter mellem snesevis af europæiske destinationer og Xi’an,” siger Finnairs CEO, Mika Vehviläinen.
Xi’an er en metropol med omkring 8 millioner indbyggere placeret i det centrale nordvest-Kina. Det er et voksende midtpunkt for udvikling af Kinas rumfart og softwareindustrier. Byen har været kejserlig hovedstad i Kina, og den er en historisk vugge for den kinesiske civilisation. Den verdensberømte Terracottahær er sammen med en stor samling af skulpturer fra gravhøje fundet omkring kejser Qin Shi Huangs mausolæum, og det befinder sig 40 kilometer øst for centrum af Xi’an.
Flyene fra Helsinki vil lette tirsdag, fredag og søndag klokken 17.40 lokal finsk tid, og de lander i Xi’an 06.30 lokal kinesisk tid. Flyvetiden er 7 timer og 50 minutter, og der flyves retur mandag, onsdag og lørdag med en flyvetid på 8 timer og 40 minutter. Afgang fra Xi’an er klokken 10.35 lokal kinesisk med ankomst i Helsinki klokken 14.15. Ankomsten i Helsinki er timet, så den giver en optimal transfer til Finnairs europæiske destinationer.
Tidligere i år blev Finnair det første flyselskab med en rute mellem Europa og Chongqing, som er en anden hurtigt voksende megaby i Kina. Derudover flyver Finnair også direkte til Beijing, Shanghai og Hongkong. Finnairs yderligere 8 asiatiske destinationer er Bangkok, Delhi, Hanoi, Nagoya, Osaka, Seoul, Singapore og Tokyo. 

Om Finnair
Finnair er specialiseret i hurtige forbindelser mellem Europa og Asien via Helsinki. Flyselskabet transporterer mere end 8 millioner passagerer om året, og forbinder 13 byer i Asien med mere end 60 destinationer i Europa. Flyselskabet er pionerer inden for bæredygtig flyvning og har en ung, moderne flåde af fly. Finnair har også den højeste score blandt alle flyselskaber i verden som deltager i det verdensomspændende Carbon Disclosure Project. Det er det eneste nordiske flyselskab med 4 stjerner fra Skytrax, og Finnair er kåret som det bedste nordeuropæiske flyselskab de seneste 3 år ved World Airline Award. Finnair er medlem af oneworld – verdens førende kvalitet-alliance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *