Flere tyverier fra virksomheder i december

Oprettet 19/12/2012 – 11:59

Julen er højsæson for indbrud – også i virksomheder. For når danskerne går på juleferie, udnytter tyvene vintermørket til ubemærket at gå på uanmeldte besøg i ferieforladte erhvervsbygninger. Tal fra Codan Forsikring viser, at antallet af tyverier fra virksomheder i december sidste år lå godt 10 % over månedsgennemsnittet. Codan opfordrer derfor til, at man tager sine forholdsregler, hvis virksomheden lukker ned i julen.
Den forestående juleferie giver på mange måder gode arbejdsbetingelser for indbrudstyve. Kontorer, byggepladser, skoler og andre erhvervsbygninger står ofte tomme hen i julen. Samtidig gør vinterens mørke det nemt for tyvene at gennemskue, hvor de kan arbejde i fred og ro. Det betyder generelt flere tyverier fra erhvervsejendomme i december. Konkret viser Codan Erhvervs statistikker, at antallet af tyverier i december lå godt 10 % over gennemsnittet i forhold til årets øvrige måneder i 2011.
”Vi oplever desværre flere indbrud i erhvervsbyggerier i juletiden. Derfor er det en god idé – eventuelt sammen med nabovirksomheden – at få lavet en aftale med et vagtfirma om at patruljere i området, hvis ens virksomhed står øde hen i ferien. Udvendig belysning, der bliver aktiveret af bevægelsessensorer, kan også være en god investering”, siger Ane Jægersborg, skadedirektør for Codan Erhverv.
Små tiltag kan gøre en stor forskel
Det er typisk de let omsættelige varer, der står øverst på tyvenes ønskeseddel, dvs. elektronik, dyrt værktøj, designermøbler og lignende. Gem derfor denne type værdier væk, så de ikke står til udstilling i virksomhedens vinduer og frister svage sjæle, lyder anbefalingen fra Codan.
”Man bør så vidt muligt gemme bærbart elektronik og lignende væk i et aflåst rum, der ikke er adgang til fra det fri. Alternativt kan man flytte eller afskærme virksomhedens såkaldte ”tyvetækkelige” værdier, så de ikke er synlige udefra. Og så skal man i forbindelse med ferie som ved enhver fyraften altid sørge for at alarmanlægget er tilsluttet, at vinduer, døre og porte er lukket og forsvarligt aflåst, og at rumovervågningen er slået til i de aftalte dækningsområder. Disse små tiltag kan gøre en stor forskel”, siger Ane Jægersborg.
Gode råd til at tyverisikre virksomheden inden ferien
Sørg for at:
Virksomhedens alarmanlæg er korrekt tilsluttet
Bærbart elektronisk udstyr er låst inde, eller i det mindste ikke synligt udefra
Virksomhedens værdier – f.eks. IT-udstyr og designermøbler – er mærket med logo eller lignende. På den måde gøres de mindre tyvetækkelige og lettere at spore i tilfælde af tyveri
Persienner og gardiner er rullet ned/trukket for, så der ikke kan kigges ind
Porte, lemme, vinduer og yderdøre er lukket og forsvarligt aflåst
Sikringsgitre er på plads og fastlåst
Rumovervågning er fuldt dækkende i de fastlagte dækningsområder, for eksempel efter omflytning af varer, inventar og lignende
Udvendige lysfølere ikke er dækket/ødelagt
Værdiopbevaringsenheder og pengeskabe er lukket og låst
Varer og ting ikke er efterladt i uaflåste bygninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *