GB Grafisk – Hejs flaget den 5. september

Oprettet 19/08/2011 – 15:06

Mandag den 5. september 2011 holdes officiel flagdag i Danmark. Det er tredje gang danskerne på denne dato opfordres til at udtrykke sin anerkendelse af alle, der er eller har været udsendt for Danmark i international tjeneste.
Landet over vil der være lokale arrangementer, som hædrer og ærer nuværende og tidligere udsendte, men den enkelte borger kan på stilfærdig og smuk vis udtrykke sin personlige anerkendelse ved at sende Dannebrog til tops.
Med flagdagen får nuværende og tidligere udsendte soldater samt folk fra politiet, beredskabet, hjemmeværnet m.fl., som har været udsendt i internationale missioner, et signal fra befolkningen om, at danskerne respekterer deres indsats; en indsats som er afgørende for, at Danmark kan tage et internationalt ansvar i arbejdet for at fremme fred og sikkerhed gennem håndhævelse af grundlæggende værdier som respekt for menneskerettigheder, frihed, demokrati og ytringsfrihed.
Flagdagen er en del af den danske veteranpolitik som blev vedtaget af et enigt folketing. I 2009 blev flagdagen afholdt første gang for at hædre de næsten 100.000 danskere, som gennem 55 år er eller har været udsendt i internationale tjeneste. Danmarks første FN-styrke blev oprettet den 7. november 1956.
De udsendtes indsats er ikke ufarlig, da det i yderste tilfælde kan koste liv. Denne risiko påvirker ikke blot de udsendte, men også de pårørende, hvorfor flagdagen er et symbolsk skulderklap til en betydelig del af den danske befolkning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *