Gennemgribende restaurering af Designmuseum Danmark

Oprettet 13/09/2011 – 13:06

Gennemgribende restaurering af Designmuseum Danmark er muliggjort med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Designmuseum Danmark har modtaget en generøs bevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal der skal gå til restaurering af de historiske bygninger i Bredgade 68.
”Designmuseum Danmark står over for gennemgribende forandringer. I forlængelse af museets strategiplan fra januar 2009 og beslutningen om at vedblive med at være beliggende i domicilet i Bredgade, er en grundig restaurering af de enestående, fredede bygninger absolut påkrævet. Uden et restaureret tag har vi ikke et funktionsdygtigt museum. Takket være A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan vi nu realisere planerne og visionerne for fremtidens Designmuseum,” udtaler museumsdirektør Anne-Louise Sommer.
Restaureringsprojektet omfatter omlægning af museets tag samt renovering af nogle af sandstensudsmykningerne og vil blive udført etapevis med projektstart senest i foråret 2013.
Styregruppe
En styregruppe bestående af museets formand, Flemming Lindeløv, bestyrelsesmedlem Klaus Bonde Larsen, museumsdirektør Anne-Louise Sommer, økonomichef Poul-Erik Mortensen samt en udpeget bygherrerådgiver vil løbende følge processen.
Midlertidigt udstillingskoncept
I forbindelse med restaureringen vil museet – trods det, at museet vil forblive åbent i hele restaureringsperioden – udvikle et midlertidigt udstillingskoncept. Dette kaldes Tag på design og består af containere, som placeres i museets forgård. Tag på design henviser dels til det nye tag, som bliver lagt på museet og dels til det formidlingsgreb, som udstillingen vil anvende, nemlig at publikum kan komme ind og tage og føle på udvalgte designgenstande, som er lavet særligt til udstillingen. Tag på design er planlagt til at blive fremvist i perioden 2013-2014. Herefter er der mulighed for at ”container-udstillingen” kan udlånes til andre museer.
Om Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) blev grundlagt i 1890 af Industriforeningen i København og Ny Carlsberg Museumslegat. Det åbnede første gang for publikum i 1895 i en helt ny museumsbygning beliggende på den nuværende H.C. Andersens Boulevard. Museets hovedopgave har fra grundlæggelsen været at formidle et kvalitetsbegreb inden for formgivning. Gennem visning af forbilledlige genstande ønskede man at højne niveauet inden for danske industriprodukter. Museets samlinger skulle således fungere som inspirationsbank for industriens folk. Derudover ønskede man at gøre samtidens forbrugere kritiske og kvalitetsbevidste. Inspiration til formgiverne og kvalitetsbevidsthed til forbrugerne er stadig en del af museets mission.
Designmuseum Danmark har siden 1926 haft til huse i en af Københavns fineste rokokobygninger, nemlig det tidligere Kongelige Frederiks Hospital. Bygningen blev opført under Frederik V i årene 1752-57 efter tegninger af arkitekterne Niels Eigtved og Lauritz de Thurah. I begyndelsen af 1920’erne blev bygningen istandsat og nyindrettet til museumsformål af arkitekterne Ivar Bentsen og Kaare Klint.
Tagrenoveringen er den første vigtige fase, der vil blive fulgt op af facaderenovering samt nyopstilling af museets permanente samling. Det samlede projekt skal understøtte og udtrykke museets nye identitet som et moderne og tidssvarende museum; Danmarks førende nationale museum for design og kunsthåndværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *