Herman Bang i nye radio-dramaer

Oprettet 11/08/2010 – 12:40

DRs radiodrama tager livtag med en af de største danske forfattere.
Og det er de store følelser, lytterne på P2 og P1 kan blive forført af de næste seks uger. Herman Bangs fortællinger er fyldt med længsler, drifter og kærligheden, der aldrig rigtig bliver forløst.
Trapezkunstnere og vidunderbørn
Tre danske forfattere har hver dramatiseret to noveller af Herman Bang. Dorrit Willumsen, Mads Mazanti og Line Mørkeby er de tre forfattere, der tog udfordringen – at dramatisere Bang – op. Resultatet er seks meget forskellige dramaer til radioen. Fra trapezkunstnere, til et svigtet vidunderbarn, over en ung mand, der selv har svigtet, til en forfinet oppasser.
“De tre dramatikere har på hver deres måde ramt Bangs tone, samtidig med, at alle novellerne er meget tidssvarende at høre på”, siger DRs dramachef Ingolf Gabold.
“Herman Bang er en af giganterne i dansk litteratur, og jeg er stolt over, at vi nu i DR kan give lytterne vores bud på hans forfatterskab.”
Modstand på Bang
Skuespillerne i dramaerne er blandt andre Paw Henriksen, Trine Pallesen og Baard Owe. Og serien er instrueret af Thomas Bjerregaard Nielsen, som tidligere har instrueret Karen Blixen-noveller for radiodrama.
“Jeg havde en del modstand på Herman Bang i starten. For mig emmede han lidt af svundne tider og dansk undervisning i gymnasiet. Men undervejs i arbejdet overraskede det mig, hvor nutidig Bang faktisk er, og hvor meget ekstra liv de tre forfattere havde givet den gamle dreng,” siger instruktør Thomas Bjerregaard Nielsen.
Første novelle
Første novelle, der bliver sendt, er ‘De fire djævle’ dramatiseret af Mads Mazanti . Historien handler om Fritz, som sammen med sin bror Adolphe og søsterparret Louise og Aimee udgør artistgruppen ‘De fire djævle’. Hver aften svinger, ja faktisk svæver, de fire unge mennesker gennem luften fra trapez til trapez i det ene mere vovede spring efter det andet. En aften får Fritz øje på en smuk kvinde i logen og for en tid svæver Fritz for hende. Betagelsen er dømt til at gå galt for både Fritz og dem omkring ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *