Juleferien er højsæson for køb af sommerrejser

Oprettet 18/12/2012 – 15:59

Den ene gode ferie stimulerer lysten til og overvejelserne om den næste vigtige ferie. Tusindvis af sommerrejser vil ryge over disken mellem jul og nytår
Optakten til julesalget af sommerrejser er godt i gang. Men endnu mere end normalt sælges der sommerrejser i disse dage, og salget ligger 20 % over sidste års niveau sammenlignet med samme salgsdage i 2011. Den gode optakt borger for, at salget af sommerrejser mellem jul og nytår vil følge trop, for normalt køber danskerne tusindvis af sommerrejser i juleferien.
“Det er normal praksis for danskere, at rigtigt mange booker sommerferie i juleferien, hvor familie og venner er samlet. Man taler om, hvad man har lyst til og går sammen på nettet for at finde inspiration til, hvilket rejsemål og hvilken type hotel, sommerferien skal byde på. Den ene gode ferie stimulerer lysten til at få den næste ferie på plads, så man på ny har noget at se frem til. I juledagene bookes normalt flere tusind rejser pr. dag, og ser man på salgstakten allerede nu, bliver det tal sandsynligvis endnu højere i år”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.
Danskernes rejsebestillinger for sommeren fordeler sig primært over det græske øhav, Spanien og Tyrkiets riviera. Især Vestkreta og Rhodos er eftertragtede sommerrejsemål og ligger pænt foran sidste års salg, men Fuerteventura, hvor det i særdeleshed gælder Playitas, og Mallorca appellerer også til mange og booker endnu mere end sidste år på samme tidspunkt. Alanya i Tyrkiet følger trop, ligesom Apollos nyhed, Hvar, i den kroatiske skærgård synes at blive et hit.
”For øjeblikket ligger salget af sommerrejser 20 % over sidste års sommerferiesalg. En af højdespringerne er Alanya, hvor vores introduktion af Gazipasa-lufthavnen på Tyrkiets sydkyst har vakt glæde. Det betyder nemlig, at vores gæster kun får en halv times kørsel fra lufthavn til Alanya by. Herudover kan vi se, at bådture i Kroatien og Tyrkiet for alvor hitter til sommer, ligesom en af vores nyheder, Hvar, i den kroatiske skærgård er kommet overordentligt flot fra start”, slutter Rikke Koks Andreassen.
Nye områder på Korfu, Samos og i Krotien
Udover introduktionen af Hvar i Kroatien, lanceres to nye områder på Korfu, som er blevet mere og mere populær de seneste år. Det gælder Korfu By samt Paleokastritsa. Også billedskønne Kokkari på Samos, som ligger på øens nordkyst, er blandt nyhederne. Og Hvar, som er en af de større øer i den kroatiske skærgård og ganske smuk og indbydende, har således også fanget danskernes interesse.
Top-fem over sommerrejser:
Vestkreta
Fuerteventura
Mallorca
Alanya
Rhodos
To af Apollos sommerhoteller modtog efter sommersæsonen 2011 en Trip Advisor award. Det gjaldt Mythos Beach på Rhodos, som blev hædret med et ”Certificate of Excellence 2012” fra Trip Advisor og Sidari Waterpark på Korfu, som modtog en ”Travellers Choice 2012” i kategorien ’familie’, også fra Trip Advisor. De to hoteller er, ligesom Playitas, nogle af Apollos topscorere på hotelsiden.
Apollo tilbyder 100.000 sommerrejser til sommer, og der rejses ud af Kastrup, Billund, Odense og Aalborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *