Michael Koenig udnævnes som direktionsmedlem

Oprettet 18/12/2012 – 11:59

Bestyrelsen for Bayer AG har udnævnt Michael Koenig til direktionsmedlem med virkning fra 1. april 2013.
Michael Koenig er i dag medlem af bestyrelsen for Bayer MaterialScience og leder af Polycarbonat- enheden. Han vil afløse Dr. Richard Pott (59), som går på pension d. 1. juni 2013. Koenig overtager Potts opgaver som personaledirektør samt hans ansvar for human resources i Latinamerika, Afrika, de mellemøstlige regioner og datterselskabet Currenta. Som en del af omstruktureringen i direktionen, vil formand, Dr. Marijn Dekkers, påtage sig ansvaret for strategi, og CFO Werner Baumann vil overtage ansvaret for de Nordamerikanske regioner fra midten af næste år.
“Michael Koenig er en succesrig og erfaren leder med ekspertise inden for produktion, teknologi og marketing”, fortæller bestyrelsesformand Werner Wenning.
“Derudover har han boet og arbejdet i Kina i mange år, og han har derfor stor erfaring med dette marked, som er meget vigtigt for Bayer”.
Koenig blev født i Iserlohn i Tyskland den 3. september 1963, og han er uddannet kemi- og procesingeniør ved TU Dortmund universitet.
Han startede sin karriere i Bayer AG i 1990 som procesingeniør for kemikalie-projekter i Europa. Efter at have haft stillinger med stigende ansvar, blev han i 2002 leder af Bayer Polymers Shanghai Co Ltd i Kina. I denne stilling førte han de første forhandlinger omkring opførelsen af Bayers store site i Shanghai, som han blev leder af i 2002.
Koenig blev administrerende direktør for Bayer i Kina og øverste leder for Bayer MaterialScience i Kina pr. 1. april 2007, efter at have været global leder for produktion og teknologi inden for Isocyanater i Bayer MaterialScience. Siden 1. juli 2011 har han desuden været leder af Bayer MaterialSciences polycarbonat forretningsenhed, der har hovedkvarter i Shanghai. I forbindelse med rollen som bestyrelsesmedlem for Bayer MaterialScience har han desuden haft ansvar for Asien/Stillehavsområdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *