Naboen ser vel efter dit hus i julen – ikke!

Oprettet 21/12/2012 – 14:00

Julen er hjerternes fest, men desværre også indbrudstyvenes store fest. Juledagene er den tid på året, hvor der sker flest indbrud, mens danskerne er på familiebesøg og juleferie.
Mange hjem står ga­bene tomme og signalerer overfor indbrudstyven, at her er der fred og ingen fare.
Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands politi til, at man allierer sig med naboerne, så der altid er nogen hjemme. Det er vigtigt, at indbrudstyven ikke ved, hvem der står bag naboens gardin eller
plankeværk og ser efter, at alt er, som det skal være.
Tilslut dig det nye nabojælpskoncept
Opret dig på nabohjælp.dk. Den gamle Nabohjælpsordning er genopstået i en ny digitaliseret ud­gave, der gør det let at mobilisere dine naboer til at holde øje med dit hus, når du er væk.
Opret en profil på www.nabohjælp.dk og inviter dine naboer til at være med i dit netværk.
Herefter vil du hurtigt kunne give naboerne besked, når du har behov for, at de holder øje med dit hus. På samme måde står du selv til rådighed, når de er væk. Se mere på nabohjælp.dk. Med nabohjælp er der altid nogen hjemme. Vi har fået ’gadespejlseffekten’ tilbage!
Se dit hus med tyvens øjne
Sørg for, at det altid ser ud som om, at du er hjemme. Ellers signalerer huset, at her er der fred og ingen fare. Det udnytter juleindbrudstyven. Se dit hus med indbrudstyvens øjne og stil spørgsmå­let. Hvor vil jeg selv bryde ind? Juleindbrudstyven ser det samme, og vil forment­lig bryde ind samme sted. Gør dig overvejelser over, hvad der kunne friste tyven til at lave indbrud i dit hus.
Hjælp din nabo ved at fylde hans skraldespand, parkere din bil eller din cykel i hans indkørsel og gå
jævnligt en tur rundt om hele huset.
Politiet har brug for din hjælp
Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne have alle, der tager på juleferie, men også alle der bliver hjemme, til at gøre en ekstra indsats for at undgå juleindbrud i. Forebyggelse af indbrud er en så vigtig samfundsmæssig udfordring, og politiet hverken kan eller skal klare opgaven alene.
– Derfor har vi meget brug for, at borgerne sikrer deres huse bedre og etabler nabohjælp. Har du
noget, som du holder meget af, må du også passe godt på det, fortæller politikommissær Christian Østergård.
Ser du noget mistænkeligt, så kontakt politiet døgnet rundt på telefon 1-1-4. I hastende tilfælde hvis tyven stadig er i huset eller på grunden 1-1-2.
– Kun ved fælles hjælp kan vi reducere juleindbruddene, slutter politikommissæren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *