Naturen bygger bro mellem dagtilbud og skole

I område Hestkøb i Rudersdal Kommune rejser de ældste børnehavebørn tilbage til fortidens jægerstenalder. Sammen med pædagoger og naturvejledere har børnene i november besøgt naturhuset Bistruphus, hvor de blev taget med på eventyr i jægerstenalderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Naturen bygger bro mellem dagtilbud og skole

I område Hestkøb i Rudersdal Kommune rejser de ældste børnehavebørn tilbage til fortidens jægerstenalder. Sammen med pædagoger og naturve…

Rudersdal Kommune
hero image
Båltænding ved jægerstenalderprojekt i Bistruphus.

Pressemeddelelse – 20 December 2022

I område Hestkøb rejser de ældste børnehavebørn tilbage til fortidens jægerstenalder. Sammen med pædagoger og naturvejledere har børnene i november besøgt naturhuset Bistruphus, hvor de blev taget med på eventyr i jægerstenalderen.

Børnehusenes besøg til Bistruphus forløber over to dage og er en del af overgangsgangsforløbet ”Den Gode Overgang” mellem dagtilbud og skole.

I dette efterår har projektet budt på lærerige oplevelser i skoven, hulebygning, bål, brændekløvning, snittetræning, bueskydning, dyrespor i skovbunden og spiselige planter og urter til te.

Naturvejleder Sally Ida Frandsen Aarøe fortæller:

– Den fælles leg og den fælles fortælling skal være med til at binde den gode overgang sammen. Projektet er en indsats, der styrker børnenes overgang mellem dagtilbud og skole. Alle børn har mødt den samme fortælling med deres børnegruppe i børnehaven som deres fremtidige skolekammerater.

Nye opdagelser i naturen

Børnehusenes besøg til Bistruphus begyndte hver dag med fællessang om at bruge sine sanser til at udforske naturen, hvorefter børnene sammen med deres pædagoger og naturvejleder blev taget med på opdagelser i naturen.

Iklædt stammedragter er børnene gået på opdagelse i skovbunden, og mellem træer, buske og nedfaldne efterårsblade har de sammen fundet grene og kviste til at bygge huler med.

Børnene har også lært at slå brænde, og lært om ild imens et bål blev tændt til at lune sig ved og koge vand til te. Kul fra bål blev brugt til huletegninger, ligesom jægerstenalderfolket gjorde det.

Aktiviteterne tager udgangspunkt i materialet ”Ask og Liv”, der er udviklet af Danmarks Jægerforbund, men aktiviteterne styres af børnenes nysgerrighed og interesser. Børnene har mulighed for at fordybe sig i kreative og lærerige aktiviteter, der interesserer netop dem. Naturvejleder Sally Ida Frandsen Aarøe fortæller:

– Det er op til den enkelte børnegruppe og deres pædagoger at præge legen ved at have fokus på børnenes nysgerrighed, og de aktiviteter som børnene er særligt optagede af og interesserer sig for. Vi har lavet nogle rammer, der er frie og på børnenes præmisser. Legen er det fælles tredje, som man mødes omkring. Vi voksne hjælper med at anspore legen inden for et felt, jægerstenalderen, men hvor legen så tager hen, det er op til børnene.

God og tryg overgang fra dagtilbud til skole

Formålet med børnenes besøg i fortidens jægerstenalder og deres nye oplevelser i naturen er med til at skabe en god og tryg overgang fra dagtilbud til skolestart. Inge Fabricius, der er Områdeleder for dagtilbud i område Hestkøb i Rudersdal Kommune, fortæller:

– I område Hestkøb er dét at bruge naturen et vigtig parameter for at arbejde med børnenes udvikling, og dermed også det lovgrundlag vi bygger på nemlig ”Den styrkede læreplan”. At have naturen i centrum dækker ikke kun det læreplanstema, der hedder ”Natur, udeliv og science”. Gennem blandt andet ”Ask og Liv” projektet, arbejdes der også med de øvrige fem læreplanstemaer. Børnene bruger kroppen, de arbejder sammen, de får historien om jægerstenalderen, som de eksempelvis også fysisk oplever ved at være udklædt og spise som dengang. Derudover får børnene en fælles viden, som knytter dem sammen.

Fakta

  • Aktiviteterne er en del af projektet ”Den Gode Overgang”, som er målrettet alle skolestartende børn i Rudersdal Kommune. I Rudersdal Kommune er natur og udeliv omdrejningspunkt i arbejdet med at bygge bro og skabe sammenhæng mellem dagtilbud og skole.
  • Aktiviteterne tager udgangspunkt i materialet ”Ask og Liv”, der er udviklet af Danmarks Jægerforbund.

Besøg newsroomet

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere – med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Rudersdal Kommune

Relateret media

File format .jpg (3,61 MB)

Pressekontakt

Jens Gregersen
Jens Gregersen
PRESSEKONTAKT

jegr@rudersdal.dk

Du modtager denne e-mail, fordi du følger Rudersdal Kommune på Mynewsdesk. Hvis du vil stoppe med at modtage opdateringer fra Rudersdal Kommune klikker du her. For at lære mere om, hvordan vi bruger dine personlige oplysninger, læs venligst vores Privacy Policy.For at få mere at vide om, hvordan dine personlige data bruges af ejeren af ​​det newsroom du følger, og hvordan du kan udøve dine rettigheder, læs venligst Privacy Policy Contacts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *