Ny designlampe blænder ikke kollegerne

Oprettet 27/10/2008 – 00:10

Mange arbejder i dag stående ved et hæve/sænkebord. Men når bordpladen hæves, følger skrivebordslampen med. Det betyder, at siddende kolleger ofte blændes. En ny lampe fra lysarkitekt Asger Bay Christiansen løser problemet.
“Berlineren” er en helt ny bordlampe fra asger bc LYS. Den er specielt udviklet til brug på hæve/sænkeborde, fordi den ikke blænder siddende kolleger, som ser lampen skråt nedefra.
Selvom Berlinerens lyskilde er mere afskærmet end i andre bordlamper, sørger den asymmetriske skærm for at sprede lyset i et bredt felt over arbejdsbordet. Det klare og rolige kvalitetslys gengiver former, farver og overflader meget præcist, og gør det lettere for brugeren at koncentrere sig og undgå hovedpine.
– Hvis fx hver tredie medarbejder i et åbent kontor står op, er der pludselige mange lamper, der blænder resten af kollegerne. Det skaber et dårligere arbejdsmiljø, fordi direkte lys trætter øjet og nedsætter dets følsomhed. Berlineren kan anvendes i alle højder, uden at lyskilden kan ses direkte af nogen, siger Asger Bay Christiansen.
Berlineren er opbygget i stål og aluminium med en overflade af ovnhærdet lak. Lampen leveres med G9 fatning og kan bruges med en halogenpære på max. 40 watt eller en sparepære på 9 watt.
Lampen er fremstillet i Danmark, og alle dens dele kan genbruges. Derfor har den en markant lavere miljøbelastning, end lamper fremstillet i Østen. Den koster 1.875 kroner, inklusiv moms.
http://www.asgerbclys.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *