Ny HFC-fri McDonalds i Hillerød

Oprettet 24/10/2008 – 10:04

Når McDonald’s på lørdag åbner den første nye restaurant i seks år i Hillerød, er det både godt nyt for byens sultne borgere og miljøet. Den nye restaurant er nemlig 100 procent fri for de kølemidler, som bidrager til den globale opvarmning.
Når McDonald’s på lørdag for første gang i seks år slår dørene op til en splinterny dansk restaurant, er det ikke bare godt nyt for de af Hillerøds indbyggere, der ser frem til at sætte tænderne i en af familierestaurantens populære burgere. Det er også godt for miljøet. Alt udstyr i den nye restaurants køkken, fra kølerum til milkshakemaskine, bruger naturlige kølemidler i stedet for de typiske HFC–kølemidler, der bidrager til den globale opvarmning. Dertil kommer, at det nye HFC–fri udstyr er langt mere energieffektivt end traditionelle anlæg og restauranten udleder omkring 26% mindre CO2. Restauranten i Hillerød bliver den anden HFC–fri McDonald’s restaurant i verden – den første restaurant ligger i Vejle og åbnede i 2003.
“Vi er rigtig glade for at kunne byde vores gæster velkommen i en flot, ny restaurant i Hillerød, som samtidig er bedre for miljøet. Klimaproblematikken står højt på vores dagsorden og HFC’er har længe været kendt for at bidrage til den globale opvarmning. Visionen for Europa er, at udstyr til nye restauranter fra år 2010 bør være HFC–fri. Vi er stolte af at have to restauranter i Danmark, der allerede i dag lever op til det” siger Kristian Scheef Madsen, der er administrerende direktør hos McDonald’s i Danmark.
Greenpeace er også glade for projektet. Her siger klima– og energimedarbejder Tarjei Haaland: “Det er glædeligt, at McDonald’s nu åbner verdens anden 100% HFC–fri restaurant i Danmark. Forhåbentligt er dette også et signal til alle andre af verdens multinationale eller nationale virksomheder om at forstærke arbejdet for udfasningen af HFC”.
Udviklingen af det HFC–fri udstyr er sket i samarbejde mellem McDonald’s, leverandørerne Nilan, Johnson Controls, H & K International Ireland, og bl.a. Danfoss, Miljøstyrelsen og Teknologisk Institut.
Restauranten får 144 siddepladser indenfor og 60 udendørs og vil også have en Drive Thru. Restauranten vil beskæftige 45 medarbejdere. Restauranten ligger på Herredsvejen 16.
Dørene til den ny restaurant slås op på lørdag d. 25. oktober kl. 9 og frem til kl. 11 vil der være reception. Ronald McDonald vil underholde de små gæster fra klokken 9 – 14, mens DJ Betty Bronx tager over fra 14 – 18. Søndag den 26. vil Ronald McDonald underholde fra 11 – 15.
De første 100 gæster lørdag og de første 100 gæster søndag vil få gratis kaffe resten af året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *