Nye røgdetektorer kommunikerer trådløst

Oprettet 17/12/2012 – 11:59

Antallet af ofre for dødsbrande er ikke faldet de sidste 25 år i Danmark. Røgalarmer er et vigtigt redskab i bestræbelserne på at knække kurven, og nu lancerer Schneider Electric Argus, der er en ny serie af moderne røgdetektorer til private boliger og boligforeninger. De nye røgdetektorer er flot designede, nemme at sætte op og med trådløs kommunikation, der øger chancen for, at alle når ud i tide.
Serien omfatter fire forskellige detektorer, der fungerer ved optisk detektion af røg: To varianter med batteri og to med fast 230V strømforsyning. Til strømforsyning med batteri byder Argus-programmet på varianterne Argus Basic Longlife med lithium-batteri med en levetid på helt op til ti år, samt Argus Connect.
Detektion overalt i boligen
Med Argus Connect kan flere røgdetektorer kommunikere trådløst med hinanden, så alle detektorer giver alarm, når blot en af enhederne registrerer røg. Det gør det nemt for alle beboere at høre alarmen med det samme, også selv om beboerne eksempelvis sover i et rum langt fra det sted, hvor der registreres røg.
Argus røgdetektorer findes naturligvis også til fast strømforsyning med 230V, med indbygget batteri-backup: Argus 230V med mulighed for fortrådet kommunikation, samt Argus Connect 230V, der både har mulighed for trådløs og fortrådet kommunikation mellem flere enheder.
Detektorerne med kommunikationsmuligheder kan uden problemer bruges i samme installation. Det gør det nemt at sikre detektion overalt, selv i meget store boliger med flere etager, hvor betongulve eksempelvis kan forhindre trådløs kommunikation mellem røgdetektorerne på de forskellige etager.
Nem montering
De nye Argus røgdetektorer er i udført i et elegant, fladt design i hvid med beskyttelsesgitter i aluminium. Montering i loftet klares nemt og hurtigt, da hver enhed leveres med monteringsbeslag og de nødvendige skruer.
Samtlige modeller er forsynet med testknap, godkendt efter alle relevante, internationale standarder og underlagt meget høj kvalitetskontrol. Således bliver hver enhed testet manuelt i røgkammer, inden den forlader Schneider Electrics fabrik.
Tilbehørsprogrammet omfatter et systemrelæ, som fx gør det muligt at tænde alt lys i boligen i tilfælde af røgalarm, eller at integrere eksterne alarmenheder med Argus. Desuden tilbyder Schneider Electric en plastic-pin til forsegling af røgdetektoren, så det er nemt at se, om den har været skruet ud af sin monteringsplade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *