Pipeline Communications ApS – Folkekirken og juleevangeliet på Facebook

Oprettet 17/12/2012 – 11:59

Danmarks største medlemsorganisation folkekirken går på Facebook med danskbaserede Komfo. Målet er at synliggøre folkekirken og dens relevans for danskerne, når de er på Facebook!
120.000 afspilninger på en uge. Det er fakta om folkekirken.dks nyeste input på Facebook. ”Jul på Facebook” – en kort video med juleevangeliet, som det ville udspille sig, hvis Jesus blev født i en Facebooktid.
Eksemplet viser, at der er plads til en klassisk folkekirke, som benytter sig af moderne kommunikation på Facebook. Tanken er, at folkekirkens Facebook-sider skal synliggøre folkekirken og være et forum for dialog med både folkekirkens medlemmer og andre interesserede i tro og religion.
– Folkekirken skal være der, hvor medlemmerne er og synliggøre sin relevans i moderne menneskers liv. Vi skal styrke folks relationen til folkekirken, så det ikke bliver en fjern organisation. Vi ønsker engagement og dialog og her er Facebook oplagt, siger journalist Anne Dorte Nørby fra folkekirken.dk, der står bag Facebook-initiativet.
Klassisk og nyt
På folkekirkens Facebook-sider kan man bl.a. få klassisk forkyndelse som ”Dagens Ord”, hvor man kan høre en præst fortolke dagens tekst og høre en salme, men der er også helt nye initiativer på vej:
– Vi lancerer bl.a. ”Mit Dagens Ord”, hvor helt almindelige danskere fortæller til kameraet, hvad et bibelord betyder for dem. Og så har vi interviewet en række kendte danskere, som også kommer med deres personlige bud, hvilken mening de finder er i citaterne, fortæller Anne Dorte Nørby.
Inden længe vil der vil også være en kirkekalender a la Kulturnaut, hvor man kan finde alle arrangementer i folkekirkens regi. Og til sommer forventer folkekirken.dk at lancere en bryllupside på Facebook.
Komfo Platform samler kirken på Facebook
Komfo Platform er en danskbaseret softwareløsning fra Komfo, der hjælper organisationer med at optimere og administrere deres tilstedeværelse på sociale medier som Facebook.
– Folkekirken.dk bruger bl.a. Komfo Platforms bibliotek af apps til at skabe spændende indhold på Facebook. Men Komfo Platform er også et værktøj, der kan hjælpe med at binde alle folkekirkens Facebook-sider sammen på en effektiv måde, hvor det samtidigt bliver nemt at administrere siderne, fortæller Rasmus Møller-Nielsen, der adm. direktør for Komfo.
Og selv om folkekirken.dks Facebooksider er under udvikling, så er ambitionerne på plads.
– Mange sogne har allerede egne Facebooksider. Hos folkekirken.dk vil vi gerne hjælpe med at skabe synergi imellem siderne og generelt styrke folkekirkens synlighed på Facebook. De mange værktøjer i Komfo Platform, gør det lettere for os at skabe spændende og relevant indhold samtidig med, at det er nemt at administrere, slutter Anne Dorte Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *