Plusser og minusser i innovationsudspil

Oprettet 20/12/2012 – 15:59

Det er med en blandet fornemmelse, at Venstre i dag har modtaget og læst regeringens længe ventede innovationsudspil ’Danmark – Løsningernes land’. Udspillet indeholder plusser – men bestemt også minusser.
– Det er positivt, at regeringen nu endelig har fået øjnene op for, at innovation skal tænkes bredt – med fokus på såvel forskning som uddannelse og erhverv. De forskellige indsatser skal samles, og i Venstre vil vi gerne være med til at kigge på, hvordan det gøres bedst, siger Venstres ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser Esben Lunde Larsen.
Udspillet indeholder dog også tidsler. Blandt andet vil regeringen fusionere Højteknologifonden med Rådet for Teknologi og Innovation og Det Strategiske Forskningsråd – en dårlig ide, mener Venstre.
– Det lægger vi ikke stemmer til. Højteknologifonden har med et stærkt erhvervsrettet fokus vist sig som en stor succes i sin egen konstruktion, og det er rystende, at regeringen vil pille ved det. Vi vil gerne overveje mulighederne og fordelene ved eventuelt at foretage en fusion mellem Rådet for Teknologi og Innovation og Det Strategiske Forskningsråd, men Højteknologifonden skal bestå i sin nuværende form, slutter Esben Lunde Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *