R: Løkke må finde en løsning på sygehusproblemet nu

Statsministeren er ophavsmand til det system, som nu straffer gode og effektive sygehuse. Det er og bliver regeringens ansvar, og det ansvar må regeringen nu på tage sig og finde en løsning. Det er simpelthen helt urimeligt, at regeringen udstkker løfter og rammer og så løber fra ansvaret, siger Radikale Venstres sundhedsordfører Lone Dybkjær.

“De ansvarlige parter må finde en løsning omgående. Danskerne kan ikke være tjent med, at ventelisterne på sygehusene nu skal til at stige voldsomt, simpelthen fordi regeringen ikke kan bekvemme sig til at finde en løsning sammen med regionerne. Nu må det være nok med skænderier og fralæggelse af ansvar. Vi kan ikke acceptere, at danskerne ikke kan blive behandlet, og at sygehusansatte i hobetal skal miste deres job, blot fordi regeringen er stædig,” siger Radikale Venstres sundhedsordfører Lone Dybkjær.

Hun mener, problemet skyldes, at regeringen har skruet systemet helt forkert sammen:

“Det er Lars Løkke Rasmussen, der er manden bag dette problem, og derfor er det nu også hans ansvar sammen med sundhedsministeren at finde en løsning. Det var Løkke, der i sin tid som sundhedsminister var ophavsmand til den model, der i dag bliver benyttet til at uddele midler til sygehusene. Denne model har vist sig at være stærkt uhensigtsmæssig og giver netop ikke sammenhæng i sygehusenes arbejde. Den straffer sygehuse, som er effektive og gode til behandle patienter. Det kan selvfølgelig ikke være meningen. Hvis det viser sig, at regionerne skal have flere midler, så er vi klar til at støtte dette,” siger Lone Dybkjær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *