Region Hovedstaden puster nyt liv i erhversuddannelser

Oprettet 22/08/2011 – 10:06

Flere unge skal uddannes på en erhvervsskole, og skolerne skal have nyt image. Det er opgaven for Vækstforum Hovedstadens nye task force.
Nu skal erhvervsskolerne i fokus. Region Hovedstadens Vækstforum har nedsat en regional task force om erhvervsuddannelser, som fredag begynder sit arbejde.
Skal levere 5-10 konkrete bud
Task forcens primære opgave er at levere 5 til 10 konkrete bud på, hvordan erhvervsskolerne vinder større anerkendelse og tiltrækker flere af de dygtige unge. Desuden skal der komme bud på, hvordan de unge kan klædes på til at spille en større rolle i at sikre danske virksomheders konkurrenceevne.
Erhvervsskoler spiller vigtig rolle
Erhvervsuddannelserne spiller nemlig en hovedrolle i at sikre, at 95 procent af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse i 2015. De seneste års udvikling har derfor været, at skolerne har skullet favne flere og flere elever, der f.eks. ikke kan læse og regne godt nok til at tage en uddannelse efter folkeskolen.
Skoler har et falmende image
Samtidig dropper mange af de bogligt og fagligt stærkere unge erhvervsuddannelserne til fordel for gymnasiet, og erhvervsuddannelserne står tilbage med et falmende image.
Regionsformand: Skoler har særligt grundlag
– Vi kan ikke leve med, at erhvervsskolerne sejler agter ud. Erhvervsskolerne leverer mange af de hænder og hoveder, som Danmarks virksomheder skal bygge deres innovations- og konkurrenceevne på. Og fordi eleverne lærer både på skolebænken og ude på en arbejdsplads har erhvervsskolerne et helt særligt grundlag for at udklække de faglærte, som skal bidrage til fremtidens vækst, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).
Rammer for erhvervsskolerne skal nytænkes
Børne- og kulturdirektør i Gladsaxe Kommune, Klaus Nørskov, er formand for task forcen om erhvervsuddannelse, og han glæder sig til at tage fat på arbejdet.
Vil tænke i helt nye baner
– Vi vil forsøge at tænke i helt nye baner, men også bygge på den viden og de erfaringer, som allerede er. Mit mål er, at task forcen kommer med konkrete og modige forslag. Forslagene skal være med til at nytænke de fysiske og ikke-fysiske rammer, som erhvervsskolernes elever og medarbejder fungerer i, siger Klaus Nørskov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *