Røde Kors – Danskerne vil hjælpe i Danmark i julen

Oprettet 25/12/2012 – 08:59

Danskere er strømmet til Røde Kors i julen. De ønsker både at hjælpe med deres selskab og sparepenge.
Aldrig før har Røde Kors oplevet så stor interesse fra danskere, der har lyst til at hjælpe andre i julen som i år.
Antallet af byer, hvor Røde Kors-frivillige uddeler julehjælp er steget fra 100 sidste år til 150 i år. Knap 118.000 kroner er samlet ind via egne indsamlinger på Røde Kors’ hjemmeside. Det har medvirket til, at organisationen i år kan hjælpe 3000 familier med at holde en juleaften med and, sovs og kartofler og mandelgave mod 1600 familier i 2010.
Oven i det har 690 meldt sig til Røde Kors’ nye tjeneste ”Julegæster”, hvor dem, der ikke har nogen at holde jul sammen med, kan blive koblet sammen med en familie, der har rum til en ekstra.
Generalsekretær Anders Ladekarl er overvældet over den store interesse for at hjælpe.
”Vi er glade for den overvældende interesse, som danskerne viser for det frivillige arbejde i julen, og det er dejligt at se, at de er opmærksomme på det øgede behov for at hjælpe udsatte familier, som vi oplever,” siger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl.
Julevært byder velkommen juleaften
Marie Stenkjær Hoskins er en af de mange danskere, som har valgt at åbne sit hjem for en fremmed juleaften. Foruden hende selv bliver de mand, mormor og to små børn på 1 og 5 år. Der er derfor masser af plads til en ekstra rundt om bordet, når flæskestegen skal skæres og mandlen graves frem.
”Der er alt for mange, som sidder alene juleaften, og i vores familie er vi alligevel ikke så mange, så derfor er det helt naturligt for os at åbne vores hjem. Vi håber, at vi falder i spænd med vores gæst, og at vi får en hyggelig aften sammen,” siger 34-årige Marie Stenkjær Hoskins og tilføjer:
”Jeg har selv rejst rigtig meget og har boet i mange forskellige lande, hvor folk har inviteret mig indenfor, og hvor jeg har haft mulighed for at hygge mig med nogle mennesker, jeg ikke nødvendigvis har været tæt knyttet til. Det vil jeg også gerne kunne gøre for andre,” siger hun.
Efter jul følger Røde Kors op med kampagnen ”Skal det fortsætte”, som sætter fokus på den generelle ensomhed i Danmark. Det er nemlig ikke kun i julen, at mange oplever det at være alene som et problem. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed er 9,7 af danskere ensomme, hvoraf mange måske kan have brug for en besøgsven fra Røde Kors.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *