Skattelister er skadelig symbollovgivning

Oprettet 19/12/2012 – 11:59

I dag har SKAT offentliggjort, hvor meget hvert enkelt selskab betaler i selskabsskat i Danmark. Skattelisterne er udtryk for symbollovgivning, der i bedste fald blot giver et misvisende billede af virksomhedernes bidrag til samfundet, men i værste fald skræmmer investeringer væk fra Danmark.
Det siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen, der mener, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) bør genoverveje sin beslutning om at offentliggøre skattelisterne.
– Åbne skattelister giver slet ikke det fulde billede af virksomhedernes bidrag til det danske samfund og den samlede danske økonomi. Virksomhederne i Danmark skaber vækst, arbejdspladser og sikrer dermed den danske velfærd. Og ud over selskabsskatten betaler virksomheder desuden en lang række andre skatter og afgifter. Derfor kan listerne ende som en offentlig gabestok, der giver et forkert billede af virksomhedernes samfundsmæssige rolle, siger Torsten Schack Pedersen.
Regeringen burde hellere fokusere på at tiltrække flere investeringer, så vi kan få flere arbejdspladser i Danmark. Torsten Schack Pedersen har svært ved at se, hvad listerne egentligt skal gøre godt for.
– Det er SKATs opgave at overvåge, om virksomhederne betaler retmæssig selskabsskat, og det har jeg fuld tiltro til, at de gør – også uden åbne skattelister. Regeringen bør fokusere på at skabe bedre vilkår for virksomhederne, så vi kan få skabt vækst og arbejdspladser til danskerne, i stedet for at risikere, at virksomhederne vælger Danmark fra og investerer i andre lande, som så får gavn af vækst og arbejdspladser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *