Tacoskaller uden palmeolie

Oprettet 07/01/2013 – 09:59

Santa Maria, Europas førende krydderivirksomhed, annoncerer nu næste skridt i selskabets arbejde for at afvikle palmeolie i sine produkter. Fra 1. januar 2013 har raps- og solsikkeolie således afløst palmeolie i alle Santa Marias populære Tex Mex tacoskaller.
Sidste år fjernede Santa Maria palmeolie fra alle sine mexicanske pandekager, herunder både økologiske tortillaer, fuldkorntortillaer og almindelige hvedetortillaer.
”Palmeolie har i årevis været uløseligt forbundet med fødevareindustriens produkter – også vores. Men de seneste år har vi påbegyndt en gradvis udfasning af palmeolie i vores produkter. Selv om vi alene anvender certificeret, bæredygtig palmeolie, ønsker vi at fremme brugen af lokale, vegetabilske olier. Bl.a. fordi det er olier, der indeholder langt mindre mættet fedt og dermed er lidt sundere for forbrugerne,” siger Tommy Rugaard, adm. direktør i Santa Maria Danmark.
Modsat palmeolie, der indeholder 50 pct. mættet fedt, indeholder eksempelvis rapsolie kun seks pct. mættet fedt. Så udfasningen af palmeolie i Santa Marias tacoskaller medfører en betragtelig reduktion i af mængden af ”usundt” i produkterne.
Arbejdet med at udfase palmeolie fortsætter i Santa Maria. Ambitionen er helt at fjerne palmeolie fra produktionen, om end det ligger noget ude i fremtiden. Det er nemlig en krævende proces at indføre vegetabilsker olier i stedet for palmeolie.
”Vores produkter skal have fuldkommen samme egenskaber og gode smag, uanset om det er palmeolie eller rapsolie, vi anvender. Derfor ligger der et omfattende arbejde i laboratoriet og i produktionen bag de palmeoliefri taco og tortilla-produkter, vi nu tilbyder,” siger Tommy Rugaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *