Vedvarende Energi med 79% rabat

Oprettet 22/08/2011 – 12:07

TDC Hosting går nye grønne veje
Danske virksomheder er villige til at dykke dybt i lommerne for en grøn profil, men TDC Hosting har, gennem samarbejde med auktionshuset Get Through Power oplevet, at der er grænser for hvor dybt man behøver at dykke
I forsommeren satte TDC Hosting deres el forbrug på auktion gennem online auktionshuset Get Through Power. Ved den lejlighed blev det, ved hjælp af en simultan auktion, synligt, at de priser de fik tilbudt på grøn strøm var voldsomt meget højere end på den traditionelle strøm… også meget mere end forventeligt. Hanne Kjærskov, stifter og direktør i auktionshuset, anbefalede TDC Hosting at tage imod den traditionelle ’sorte’ strøm til den meget fordelagtige pris der blev budt på auktionen. Hun lovede til gengæld, at hun så ville kigge på mulighederne for at transformere elforbruget til et miljøvenligt valg, ved at indkøbe VE certifikater på det samlede elforbrug på anden vis – naturligvis gennem auktionshuset for at sikre størst mulig konkurrenceudsættelse.
Det er to måneder siden. Og i dag blev den første online auktion på VE-Certifikater gennemført.
Det er sådan, at den såkaldt grønne strøm virksomhederne køber, i virkeligheden dækker over en merpris i form af betaling for VE certifikater – altså et bevis for at man har betalt for produktion af vedvarende energi. De VE-certifikater der udstedes i Danmark, af danske vindproducenter og andre, sælges fortrinsvis til udenlandske kunder og det er en tendens auktionshuset Get Through Power godt kunne tænke sig at vende.
”Vi vil gøre den danskproducerede VE strøm attraktiv for danske el-forbrugende virksomheder og offentlige institutioner, ved at synliggøre prisen og konkurrenceudsætte den. Selv om noget er miljøvenligt, er det ikke ensbetydende med, at man skal købe det til overpriser,” siger Hanne Kjærskov, der glæder sig over, at den netop overståede certifikat auktion beviste, præcis hvad hun havde lovet TDC Hosting, at den ville:
”Ved auktionen i forsommeren blev den grønne strøm tilbudt til en pris der var 79% dyrere end den vi opnåede i dag. Det er et klokkeklart bevis på, at der er nogle leverandører, der ikke er vant til at blive presset, men har fået lov at sætte priserne som de ville, fordi de virksomheder og private der gerne vil være grønne, har en fornemmelse af, at det er noget man må påregne at betale svimlende beløb for,” siger hun.
Hos TDC Hosting er CFO Jesper Tschenka Kristensen glad for Hanne Kjærskovs anbefaling:
”Vi havde ingen anelse om, om det tilbud vi fik i forsommeren var godt eller skidt. Som udgangspunkt var vi trætte af, at vi ikke blev grønne i første omgang, men Hanne insisterede på at finde en mere lukrativ løsning indenfor kort tid, og vi må konstatere at resultatet er langt bedre end vi havde håbet på. Hvis ikke Get Through Power havde været inde over, havde vi betalt en overpris på 79 %, og vi havde sandsynligvis aldrig fået kontakt til vores nuværende certifikat-leverandør, for vi havde ikke hørt om dem før de bød på auktionen. Det har været en helt igennem positiv og overraskende oplevelse… som har medført både en besparelse og en grønnere profil.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *