WHO køber rent vand hos dansk iværksættervirksomhed

Oprettet 03/05/2013 – 15:59

En uventet håndsrækning fra WHO har sat vind i produktionssejlene hos virksomheden PureH20, der netop har modtaget en ordre på tre mobile solcelledrevne vandrensningsanlæg. Anlæggene bliver den 24.maj sendt til Chad i Afrika, hvor de skal levere rent vand til et lokalt hospital.
Iværksættervirksomheden PureH20 er godt i gang med at markere sig på det globale landkort. Siden 2003 har de udviklet, produceret og leveret mobile vandrensningsanlæg til blandt andet det svenske militær og Beredskabsstyrelsen i Danmark. For to år siden vandt virksomheden en ordre hos en af verdens største nødhjælpsorganisationer. En ordre der højst sandsynligt har medvirket til, at WHO nu også melder sig på banen som kunde.
Word of mouth-effekten
”Faktisk ved vi ikke helt, hvorfor det lige blev os, der vandt ordren på de tre anlæg. Når du giver tilbud til så store organisationer, foregår alt meget lukket, både før og efter ordren er vundet,” fortæller Uffe Thrane Hejlesen, salgs- og marketingdirektør i PureH20. Hans tese er dog, at de to vandrensningsanlæg, som PureH20 leverede for to år siden til nødhjælpsorganisationen, har haft betydning for WHO´s valg af leverandør.
”Udgangspunktet for at vinde et udbud er naturligvis et match på udbyders krav til indhold, pris og kvalitet. Derudover tæller det positivt til vores side, at vi allerede har et anlæg stående i samme område, som har fungeret uden problemer i de sidste to år”, udtaler Uffe Thrane Hejlesen. Det var således også med reference til de eksisterende anlæg, at WHO´s indkøbsafdeling i Malaysia bad PureH20 om at give tilbud på yderligere tre mobile vandrensningsanlæg til Chad-området.
12.000 liter drikkevand om dagen
Hvert af de tre mobile vandrensningsanlæg kan dagligt omdanne 12.000 liter beskidt overfladevand til rent drikkevand, der er 100 % fri for bakterier. Det sørger et filter med omvendt osmose membraner for, som er den reneste form for filtrering, der findes. Anlæggene kan levere vand døgnet rundt uden adgang til strøm, da solcellerne i løbet af dagen oplader et kraftigt batteri, som kan holde anlægget kørende i op til otte timer.
Opretter lokalt servicecenter
Samtidig med at vandrensningsanlæggene til WHO er ved at blive gjort klar, er PureH20 i gang med at oprette et lokalt servicecenter i Uganda. Dette center skal dække områderne: Sydsudan, Kenya, Rwanda og Chad, hvor deres anlæg bliver brugt. ”Selvom anlæggene er meget simpelt bygget og nemme at betjene, vil der på sigt blive brug for at udskifte enkelte af de mekaniske dele. Jo mere selvhjulpen lokalbefolkningen er, jo større værdi giver det alle parter”, udtaler Jesper Ellegaard, adm. direktør i PureH20.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *